Een feestje

Zo groot ben jij alweer…. Alweer 5 maanden….!

Een paar dagen geleden waren we op kraamvisite. De baby was 3 dagen oud. Klein, zó klein en teer en hummelig. Maar toch iets groter dan jij toen je 3 dagen oud was.

Vergeleken met dat propje leven ben jij een reus!

Je kan al zoveel, mijn grote kleine meid…! In de kinderstoel zitten, draaien van buik naar rug (en bijna, oh zó bijna van rug naar buik..).

Je kan dolfijnentaal, buh-mah-wah klanken.
Je eet groente en fruit, het snaveltje open vragend om meer, méér wil je van die lekkere moes van appel bloemkool banaan courgette zoete aardappel peer wortel abrikozen.

Je kan al heel goed duidelijk maken wat je wil. Nee niet in de box, ja wel een hapje, bij mama zijn, buitelen, knuffelen.

En…. Wat een ontdekking…. Er lopen…. In het huis…. POEZEN rond! Oh wat zijn poezen interessant! Ze bewegen helemaal vanzelf, ze zijn lekker zacht en ze strijken met hun staarten langs je gezicht. Net zoals alles wil je ze graag in ie mond doen, stukjes poes, om te ontdekken te proeven te voelen. Is nog niet gelukt (en dat vindt mama niet erg….).

Je wordt steeds beweeglijker en onderzoekender. Mama vindt je regelmatig overdwars in je bedje ’s morgens. Nog steeds word je rustig wakker en lig je gezellig en tevreden te kletsen in bed, geen probleem, jij bent zo’n tevreden kindje!
Oh en iedereen is blij je te zien mijn kleine lachebekje! En jij lacht naar iedereen. De juffen in het kinderdagverblijf raken niet uitgepraat over jouw goede vrolijke humeur. Je vindt iedereen lief, en iedereen vindt jou lief. toch weet je heel goed wie mama is en ook oma herken je best.

Ach genietkind je bent een feestje!