Klimvakantie met kind

Mijn sociaal leven vindt nu eenmaal plaats rondom het klimmen, en in je eentje met meisje op vakantie gaan vind ik ook best wel leuk, maar soms duren die avonden dan toch wel heel erg lang… Dus ja, dit jaar ging het ervan komen: een echt klimvakantie!

Eerst kwamen we, vanwege de hitte en storingen van KPN, op een klimcamping terecht met bekenden van mij. De meesten toch wel wat jonger, student nog of nét afgestudeerd, slechts één kind (van een half jaar oud) en bovendien was het klimgebied voor mij, met jou op mijn rug, zo ongeveer onbereikbaar: dik een uur (anderhalf?) steil bergop lopen / klauteren. Omdat het ook echt een klimgebied is voor hele goede klimmers en nog veel betere klimmers, had je mama (die de laatste twee jaar amper een rots aanraakte… en ook niet vaak in de klimhal was…) niet zo’n goed idee.
Wij bleven dus chillen op de camping. Met als hoogtepunt van de dag: de was doen. Of naar een meertje. Een dorpje bekijken.

De (lange lange) ochtenden en (dito) avond waren gezellig genoeg en ach, ik vond het wel prima om gewoon even lekker rustig aan te doen.

Na een kleine week gingen we naar een andere camping. Daar waren maarliefst 7 kinderen en 9 volwassenen. Oh wat een gezelligheid! Jij leerde in no time ijsjes, tomaatjes en komkommers eten van de grotere kinderen. Wat een heerlijk zomerse combinatie!

We gingen steeds twee of drie dagen klimmen waarna er één dag overbleef voor andere dingen, zoals een dorpje of stadje in de buurt bekijken. Op zo’n klimdag gingen we rond een uur of 10 weg, zodat jij twee uur lekker onderaan de rotsen (met een helm op, kleine calimero), kon spelen met de andere kinderen. Vooral de viltstiften waren favoriet: jij was steeds binnen een paar uurtjes lekker kleurig opgeschilderd.

Als jij dan je middagdutje ging doen, in je kleine tentje ergens in de buurt, kon mama pas echt helemaal los gaan op de rots. En als je dan weer wakker werd was het tijd om weg te gaan om de rest van de middag te gaan spelen in een riviertje, in het zwembad of gewoon, lekker op de camping met de andere kindjes.Hopla plonste je in het zwembad, en spetter spetter deed je in het riviertje.

Je bent echt op de leeftijd dat je alles wil ontdekken en uitproberen. De eerste dag op de camping bleef je nog wel een beetje in de buurt, maar iedere dag werden je wandelingen wat langer totdat je opeens bovenaan een hele hoge, harde, stenen trap stond. OEPS! Daarna was het uit met mijn rust: achter jou aan moest ik want jij wilde overal overal naartoe mama. Kommaar mama kommaar. En daar ging je weer met je schattige krullen en je lekker luierkont!

Vertellen wat wel en niet mag heeft nog niet zo veel zin bij jou, dus ja hoor, mama komt achter jou aan, rennen rennen ik kan je lekker toch wel pakken!

Heerlijk bruin ben je geworden, ook op je billen.

En ja, deze vakantie, die wil ik volgend jaar wel weer een keer!