M@rktp1aats tips

Mij werd laatst gevraagd of ik niet een blogartikel kon schrijven over m@rktplaats.
Nu ben ik echt niet iemand die duizenden euro’s verdiend heeft aan haar verkopen en er zijn vast nog meer handigheidjes. Maar ach, de aanvullingen die kun je altijd geven in een reactie op dit berichtje.
Hierbij mijn ervaringen…
 1. Weet wat populair is. Alles wat voor kinderen is, bijvoorbeeld: kleertjes, wandelwagens, speelgoed, etcetera. En huishoudelijke apparaten, ook goed. Fietsen, kampeerspullen. Eigenlijk alles wat je zelf zou zoeken op de site. Wat niet goed verkoopt, naar mijn ervaring? Boeken en kleding /  schoenen voor volwassenen. Gezellige frutsels, mooie zelfgemaakte items. Logisch ook, aangezien dat vaak impulsaankopen zijn…. je ziet het liggen in de winkel en denkt: “ach waarom ook niet?”. Dingen die je wil voelen en vastpakken, doorbladeren eventueel, verkoopt naar mijn ervaring veel minder goed. Als iets niet verkoopt? Pech gehad en naar de kringloop ermee…!
 2. Maak goede foto’s, liefst minimaal drie per item. Voor (kinder)kleding is 1 foto vaak genoeg.
 3. Wees eerlijk. Als iets beschadigd is, maak daar dan ook een foto van.
 4. Noem de prijs die jij ervoor betaald hebt.Als je de originele verpakking er nog is, vermeld dat dan en maak er een foto van). Ik vertel ook altijd hoe vaak of intensief iets gebruikt is. 
 5. Wil je er snel vanaf of wil je een hoge prijs? Als het je om snelheid te doen is, maak je bijvoorbeeld pakketten van de kinderkleren. Ik zet het er ook altijd bij: “wil er vóór 10 juli vanaf zijn”. Vaak gaan mensen dan júist bieden… 🙂
 6. Je moet er zin in hebben, het heen-en-weer emailen. Ik heb dat niet en zet ook altijd bij de beschrijving dat ik alleen reageer op biedingen, niet op emails.
 7. Vraag een bekende of ze mee wil bieden als je het idee hebt dat er nog meer te halen valt of make een fake account aan voor dat doel. Je kunt altijd zeggen dat ” de ander die meer bood niets meer van zich laat horen.
 8. Wacht niet te lang met verkopen. De geïnteresseerde blijft niet eeuwig geïnteresseerd. Besteed minimaal iedere dag of, als je veel te koop hebt, twee keer per dag vijf minuten aan onderhandelen. Sluit deals en blijf niet eeuwig onderhandelen.
 9. Verwacht geen gouden bergen. De helft van de nieuwprijs is echt nog heel veel. Ik kreeg dat één keer, voor een design blender. Kijk wat vergelijkbare artikelen opleveren en neem daarmee genoegen. Bedenk gewoon dat jij het sowieso niet nodig hebt, het staat thuis alleen maar in de weg dus die 5 euro is misschien wel niet de beoogde , maar altijd toch nog 5 euro plus minder zooi in huis.

Mijn verkopen via deze site leverden tot nu toe ongeveer 300 euro op en kostten me ongeveer drie uur.
Inmiddels probeer ik boeken te verkopen via B0L, echter zonder enig succes tot nu toe… Als ze inderdaad zo slecht verkopen, maak ik denk ik een kastje in mijn voortuin waar ik ze in zet: gratis mee te nemen en eventueel te ruilen voor andere boeken…
Sowieso is zo’n kastje best een tof idee, eigenlijk!
(na de vakantie dan hé…)

Nou ik geloof dat dat mijn tips wel waren…ben benieuwd of er nog veel tips bijkomen…!

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in webshop. Bookmark de permalink .

8 reacties op M@rktp1aats tips

 1. izerina zegt:

  Spreek een goede tijd af bij afhalen. En wees niet verbaasd,als er niemand komt opdagen

  Like

 2. Mammalien zegt:

  Weet je wat pas snel gaat, iets gratis aanbieden! Heb dat ooit een keer gedaan met een tuinhuisje voor de kinderen. Dezelfde middag stond er iemand op de stoep! 🙂

  Like

 3. MacMama zegt:

  Tip 7 vind ik niet zo netjes!

  Like

 4. Dat is ook toevallig, dit blog over marktplaats verkopen.

  Like

 5. Bol.com is heel wisselend vind ik. Een tijd lang verkocht ik regelmatig wat, en nu al bijna een jaar helemaal niets meer. Het voordeel van bol.com is de afhandeling en dat je zeker weet dat iemand het boek dan ook echt koopt en betaalt.

  Huisvlijt

  Like

 6. Plus en Min zegt:

  bol.com is alleen leuk als je veel voor je boeken kunt vragen en als je kopers ook gewoon netjes betalen. Helaas heb ik regelmatig ervaren dan een boek dat je voor 10 euro verkoopt, waar je dan nog een 8 euro voor krijgt, niet door de brievenbus past en je 5,50 dhl pakkettarief betaalt, en je dus nog maar 2,50 voor je boek krijgt. En dan heeft de klant ook nog gewoon retourrecht. Je krijgt je boek doodleuk teruggestuurd en je bent je gemaakte kosten kwijt.
  Laatst had ik de overtreffende trap, eindelijk paste er weer eens een boek wél door de brievenbus, stelt mijn koper dat hij het niet ontvangen heeft. Weg boek, weg verzendkosten (toch weer vier postzegels). Bol.com heeft duidelijk in de voorwaarden staan (8 keer klikken verder) dat zij nergens voor verantwoordelijk zijn, en dat de koper eigenlijk altijd gelijk heeft tenzij je anders kunt bewijzen.
  Wat ik ook een aantal keer heb gezien is dat andere verkopers blijkbaar graag geld toeleggen door boeken voor 1 of 2 euro aan te bieden. Dan kom je niet eens in de buurt van de verzendkosten die je moet maken…?? Met als gevolg dat niemand mijn dure boek van 10 euro koopt :s
  Ik heb inmiddels al mijn boeken van de site gehaald. (sorry voor de frustratie… het is nog kort geleden 😉

  wat betreft boeken (en speelgoed/kleding/ander klein spul) verkopen via marktplaats, maak pakketten van soortgelijke boeken. dan ben je ze het snelst kwijt, en vaak nemen mensen bij mij meerdere pakketjes tegelijk mee. Sowieso, verwijs altijd naar je andere advertenties, en als mensen aan je deur staan voor iets, zorg dat je dan ook nog even polst naar interesse in je andere advertentiespul. Laatst haalde iemand hier de bergschoenen van man op (voor 30€), en ging uiteindelijk weg met onze beide trekkersrugzakken, een nog festivalwaardige inglotent, én twee pakketten boeken voor zijn schoonvader. Totaal toch 80 euro uitgegeven ipv de afgesproken 30!! 🙂
  En ik stel altijd een termijn voor mezelf, zodat ik niet eindeloos blijf leuren met advertenties (en een volle zolder). Als het binnen een week/maand/6mnd niet weg is dan kringloop/stort/gratis/…
  En ik geef NOOIT mijn telefoonnummer meer, sinds ik om half 1 s nachts gebeld werd met vragen over de kiepauto van mijn zoontje…
  En ik zet altijd alles bij de voordeur klaar, zodat ik in principe niemand binnen hoef te laten. Inbrekers verkennen vaak buit en toegang via dit soort kanalen, en vreemden in huis vind ik sowieso geen fijn idee.

  Like

 7. Plus en Min zegt:

  o en nog 1 klein dingetje (en dan stop ik met mijn ellenlange relaas), let goed op de achtergrond van je foto's. Hoe minder informatie daar op staat hoe beter, je weet niet wie het allemaal ziet. Soms zie je echt gigantische plasmatelevisies of de plek waar ze hun autosleutels bewaren op de achtergrond. Ik maak alle foto's tegen een deur of lege muur of in het gras ofzo.

  Like

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s