Een attractiepark zoals ze allemaal moeten zijn

Irrland.

We waren er afgelopen woensdag en onze conclusie was eenduidig: het was leuker dan Disney .

En dat voor 6 euro per persoon, daar gaat mijn vrekkenhart sneller van kloppen.

Waarom het er zo leuk was?

maiszwembad

 • geen wachtrijen.
 • geen kosten voor parkeren.
 • geen overdreven hoeveelheden winkels met veelstedure spullen.
 • je mag je eigen eten meenemen inclusief koelbox. Ook mag je je eigen strandstoel en/of parasol meenemen. Volgens mij mag je gewoon alles meenemen behalve een barbecue, maar dat laatste is er niet nodig (die zijn er genoeg). En voor 3 euro huur je een bolderkar om al die zooi mee te nemen (maar je kunt ook gewoon je eigen bolderkar gebruiken).
 • het is een groot park met twee tunnels naar nog meer attracties (300.000 vierkante meter, dat is ongeveer de helft van de Efte1ing).
 • Wij waren er op een doordeweekse dag en konden soms een half uur rondlopen zonder ook maar iemand tegen te komen. Ik kan me voorstellen dat het er, wanneer het er druk is, minder leuk is…
 • er staan overal picnicktafels met barbecues die je gratis mag gebruiken (kooltjes mag je zelf meenemen of ter plekke kopen). Volgens de site zijn er 1.000 zitplaatsen aan al die picnicktafels, dat geloof ik meteen.
 • een frietje kost één euro vijftig, helaas is er weinig “gezond eten” te koop (maar dat kun je dus meenemen….)
 • het is al leuk voor hele kleine kinderen maar ook voor grote kids nog steeds genoeg te beleven. Irrland richt zich op gezinnen met kinderen tot 12 jaar.
 • er zijn amper attracties “op stroom”, wel is er een groot maïszwembad, er zijn twee 3d doolhoven van strobalen, springkussens,  mega-hoge glijbanen, skelterbanen, bouwhallen (voor hoge bouwwerken), zwembaden, waterglijbanen, vlotten waarmee je kunt varen, speelweides, heel veel verschillende schommels, zandstranden etcetera. Alles voor actief en fantasierijk spelen, dus. Verwacht geen rollercoasters of films waarin je stil blijft zitten en vermaakt wordt. Als je meer van passief vermaak bent dan vind je het hier niet leuk.
 • Ik heb geen aandelen, maar kijk nou zelf!

Een aantal attracties is vooral leuk als het hoogzomer is, bijvoorbeeld alle waterglijbanen. Maar er was voor ons genoeg te zien en beleven zonder deze attracties.

maiszwembad

Irrland heeft in principe een boederijthema, maar er is ook een gedeelte met (echte) vliegtuigen en er staan overal – geen idee waarom – nep-romeinen (poppen). Wat aankleding betreft is het véél minder gelikt dan bijvoorbeeld de Efteling, maar omdat het gewoon een heel ander park is, is dat absoluut niet storend.

Eigenlijk is Irrland een kruising tussen een zwembad met ligweide, een speeltuin en een kinderboerderij. En dan vervolgens behoorlijk uit de hand gelopen 🙂
Overigens had ik gewoon een boek bij me; Zonne was soms heerlijk zelf aan het spelen en daardoor kon ik van het voorjaarszonnetje genieten.

Voor mij is het ongeveer drie kwartier rijden: het ligt 2 kilometer over de grens in Duitsland, ter hoogte van Venray.

Dus mocht je nog een dagtochtje willen plannen tijdens de meivakantie en heb je kids tot een jaar of 12 dan is dit echt een leuke optie!

maiszwembad

De foto’s zijn van de website van Irrland.

12 gedachten over “Een attractiepark zoals ze allemaal moeten zijn

 1. Wij wonen er ook een 50 minuten vandaan naar het zuiden. Hier is het een gewild park voor schoolreisjes van de basisschool. Ook zijn mijn kids er vroeger vaker geweest omdat mijn zus in Venray woonde. Ja, erg mooi daar allemaal, vooral ook de bbq plekken.

  Like

 2. Het ziet er fantastisch uit. Vanuit Groningen misschien wat ver, maar waarschijnlijk nauwelijks verder dan de Efteling. En dan heb je het over andere prijzen en lange wachttijden. Iets om te onthouden voor later …..

  Like

  1. Dat ligt er aan. Onze kinderen vonden het echt nog heel leuk! Maar die waren niet zwaarder dan 60 kg. En dat is bij veel dingen wel belangrijk.

   Like

 3. Ja, duitsers hebben dat soort dingen gewoon veel beter geregeld. Ken meer parken waar het normaal is om een bolderkar te huren voor je kooltjes en de koelbox.

  Like

 4. Ja die Duitsers snappen hoe een speeltuin moet zijn.
  Zelf jarenlang naar http://www.kettelerhof.de/ gegaan, echt geweldig!
  Maar inderdaad je kunt het beste gaan wanneer NL vrij heeft, nu dus, anders kan het er wel erg druk zijn.

  Groet, Erna

  Like

 5. Dit uitje staat voor ons gepland in de zomervakantie. Voor ons is het een dikke 2 uur rijden. Dus eigenlijk wil ik iets huren zodat we twee dagen kunnen gaan. Alleen dat heb ik nog niet gevonden. De b&b’s die ik vond zijn voor 2 personen.

  Ik hoor alleen maar goed verhalen over dit park.

  Like

 6. Wij zijn er jaren geleden geweest en onze kinderen vonden het GEWELDIG! Niets meer aan toe te voegen aan je verhaal, Alleen wij waren er in de vakantietijd en toen was het druk, maar heel goed te doen omdat het zo’n groot park is.

  Like

Reacties zijn gesloten.