Oneerlijk

Het was dus Prinsjesdag, gisteren. En mensen gingen uitrekenen of ze er vijf euro op achteruit gingen, of misschien wel twaalf euro op vooruit. Er werd uitgerekend welk belasting-scenario het meeste persoonlijke voordeel opleverde. Er werd geroeptoeterd dat de ouderen / de mensen met veel kapitaal / de mensen met weinig geld / de mensen die veel zorg nodig hebben / de mensen zonder kinderen / de mensen met kinderen op achteruit gaan en hoe oneerlijk dat wel was.

Tja.

Wat ik daar vind?

Soms zijn dingen inderdaad heel heel heel heel heel erg oneerlijk….

 

Ik zocht dus maar een goed doel op en kocht een paar dieren.

 

Met de excuses namens al mijn landgenoten….

11 gedachten over “Oneerlijk

 1. De werkelijke welvaartsziekte is ontevredenheid, zeer besmettelijk ook… Ik heb geen idee of we er op vooruit gaan (veel kinderen, huiseigenaar) of op achteruit (kostwinnergezin). We zien het vanzelf, en daar passen we de uitgaven/het werk wel op aan.
  Ideale huisdieren zeg, die geiten! Ik kende het niet, maar wat een leuk initiatief 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo eens, wat een gezeur en geklaag in dit land.. En het ligt altijd aan een ander. Mooi gebaar om dit in iets positiefs om te zetten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed zo! Wij gaven een geit kado bij het 25 jarig hulweijk van mijn zwager en schoonzus en dat viel op zijn zachtst gezegd niet in de smaak!

  Like

 4. Ik ben het met je eens, vandaag op mijn werk (in de zorg) heel veel klagen. Ik zeg vaak “wees blij dat er zorg is, veel mensen wonen in plekken waar er nog geen paracetemol te krijgen is”

  Geliked door 1 persoon

 5. ..ik heb liever niet dat je uit mijn naam spreekt en/of excuses aanbiedt. Je lijkt Rutte wel in zijn afscheidswoord tegen Albert Verlinde! 😉😉
  Ik geef al jaren geiten, kippen bij verjaardagen, jubilea etc. en samen met vrienden ’n keertje een kalf kado gedaan! Ook heb ik zelf al een paar keer een geit gekregen.

  Like

Reacties zijn gesloten.