Au!-rug

Door je rug gaan is rete onpraktisch. Ik denk dat dat vooral in mijn situatie slecht uit komt. Want alleenstaande moeder, zzp-er (en dan ook echt the works, dus niet voor 3 uur per week) met deadlines, klimtrainer en enthousiast (ambitieuze) klimster.

Maar waarschijnlijk zou zo’n au!-rug ook voor thuisblijfmoeders of werkende kinderlozen, zèlfs voor mannen (jaja) slecht uitkomen.

Voor vuilnismensen bijvoorbeeld (m/v): au!-rug die moet tillen en zwiepen. Voor cowboys: au!-au!-au!-rug bij ieder hobbelhobbeltje.
Of voor ballerina’s. Hoewel die vast een stand-in hebben….
Balletjuffen dan. Die zich niet ziek kunnen melden. ZZP balletjuffen dus.
Of gymleraren. TV-presentatoren. Mantelzorgers.
Eigenlijk kan ik zo’n au!-rug best hebben.

Het kan véél erger….

Voorlopig zit ik er toch maar mee. Of lig, zo veel mogelijk lig. Au!-ruggen vinden liggen fijner dan zitten. En ik fiets héél voorzichtiggggg. Niet op-en-afstappen. Niet te hard over de 512 verkeersdrempels. Kleuter zelf achterop de fiets laten klimmen. Dat ook. Boodschappen laten bezorgen en kleuter geeft de inhoud van de kratten aan zodat ik niet hoef te bukken.
En liggend kun je bèst laptoppen. En bellen. Dus werken. En die training die ik moet geven is donderdag pas. Dan is het hopelijk over.

De vorige keer dat ik een au!-rug had, was ze een dreumesje dat nog niet liep. Deze kleuter veegt haar eigen billen af en kleedt zichzelf aan en uit.
Het kan dus erger.

Maar toch niet leuk, zo’n rug….

8 gedachten over “Au!-rug

 1. sterkte met het laptoppen. Is dat al een soort oefenen voor je klimmen – dat je went aan zaken in “rare” standen doen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh wat vervelend. En je had nog wel zo’n drukke periode in het vooruitzicht.
  Beterschap gewenst. Op dit moment zou ik willen dat ik dichter bij woonde, dan kon ik je misschien iets uit handen nemen.

  Like

 3. Och, dat komt niet goed uit! (nooit eigenlijk). Heb je zo’n strakke band voor om je onderrug, dat geeft veel steun. Enne, snel naar de fysio om de boel goed los te laten masseren, dat scheelt echt in de genezingstijd. beterschap!

  Like

 4. Dat is echt wel heel vervelend! Sterkte! Hopelijk is het donderdag weer beter. En toch wel handig he, zo’n kleuter in huis 🙂

  Like

 5. Het kan inderdaad veel erger maar toch wel echt héél onhandig voor je hoor. Van harte beterschap. Marle

  Like

Reacties zijn gesloten.