Kamikazemuis

Het is blijkbaar een goed muizenjaar in de buurt van ons huis.

Misschien heeft dat wel te maken met de kippen van de buren. Voedsel genoeg, immers. Die kippen met bijbehorende muizen zijn er al een tijdje. Maar sinds poes Otje weer helemaal fit is – en dikker dan ooit, hoewel nog steeds niet té dik – neemt ze ze mee naar binnen.

Levend.

Kijk maar….

image

Gisteren was het al de derde avond op rij dat ze er eentje mee naar binnen nam. Ze zijn makkelijk te vangen. Waarschijnlijk zwaar in shock en een hartslag van 200 (300?) per minuut.

Ik laat ze even op adem komen onder hun “kaasstolletje” met een handdoek eroverheen. En dan hùp naar buiten. Iedereen verdient een tweede kans, immers. Ook muizen.

Misschien was het al drie keer dezelfde muis, bedacht ik me gisteravond. Een muis die levensmoe is maar geen toegang tot een muiswaardige euthanasiemogelijkheid.

Of het is een muis met geheugenverlies, net als Dory, uit de Disneyfilm met Nemo en de film Groundhog Day.

Ik hoop het niet voor de muis…

3 gedachten over “Kamikazemuis

  1. Onze kat is verkikkerd op een kikker… geweldig schouwspel als manlief tracht de kikker te vangen midden in de nacht zonder bril gegarneerd met een kat die enigszins bang is voor de schrille kreet van de kikker. Het beestje zit doodstil tot kat dichterbij komt, geeft een kreet, kat weer bovenop de bank, man weer verward om zich heen turend en kikker weer een sprong terug naar de vrijheid.. x 20x ofzo..

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.