Vandaag kan ik de hele wereld aan

Zo’n zondag.

Dat je, als je kleuter aan haar puzzels begint, snel even je laptop opendoet om nog een uurtje te werken.

Dat je immers de avond tevoren niet kon werken omdat er cadeaus ingepakt en gedichten gemaakt moesten worden en dat je werk dus niet af is.

Dat immers vandaag al de familiesintmiddag gevierd wordt vanwege volle weekenden voor drukbezette familieleden in de komende weken.

Dat je nog even snel langs het tuincentrum moet omdat die éne sintbestelling niet is geleverd en je daar dus pas gisteravond achter kwam. En het tuincentrum op de weg ligt, in tegenstelling tot enige andere winkel.

Dat je je diepgelovige kleuter dus niet mee kunt nemen om voor haar neus een sintcadeau te kopen maar ook niet alleen thuis kunt laten.

Dat je haar met een grote koptelefoon met kinderverhaaltjes op in je auto opsluit om snel een cactus te scoren die gelukkig op een lijstje stond.

Dat je door dat oponthoud een half uur te laat bij opa en oma komt opdagen en iedereen daar wat van vindt. Wat vrij terecht is omdat jij nou juist degene was die vroeg wilde beginnen.

Dat je die kritiek van je af laat glijden en niet eens de noodzaak voelt om je te verdedigen omdat je weet dat het nog veel erger hadden kunnen zijn, namelijk met lege handen aankomen.

Dat je bejaarde moeder een heerlijke lunch verzorgd heeft en dat je blij bent dat je je poot stijf hebt gehouden over het tijdstip van de viering. Zodat dat oudje zich, met al haar kookfaalangst, niet gedwongen zou voelen een warme maaltijd te moeten maken voor the extended family. En dat niemand hoeft te weten dat je moeilijk deed over dat tijdstip uit zorg voor je moeder en niet omdat je zin had om recalcitrant te zijn.

Dat je kleuter net te laat is als de pieten op het dak zijn maar jij ze natuurlijk ook net gemist had.

Dat ze van opgewondenheid een kwartier later nog staat te springen.

Dat haar enthousiasme zó ontroerend was dat je er nu gewoon opnieuw een prop van in je keel krijgt.

Dat je puberneven blijkbaar geweldige gedichten kunnen schrijven.

Dat je kleuter een poppenbuggy “een rolstoel voor al haar kinderen” noemt en je daar ook al natte ogen van krijgt.

Dat je in de vroege avond door het donker naar huis rijdt en tegen al je principes in voor de eerste keer sinds je moeder bent, voor veel te veel geld voedsel koopt zonder voedingswaarde. En niet bio. Via zo’n loket in een drive through. Fok principes.

Dat je je kind een uur te laat in bed gooit.

En dat je dan een uur gaat zitten breien en via je smartphone bloggen terwijl je rapport niet af is en de deadline morgen is terwijl je dan ook al een afspraak aan de andere kant van Nederland hebt die zo ongeveer je hele dag in beslag gaat nemen en dan ook nog ergens iets met een klaslokaal versieren beloofd hebt.

En dat je daar niet eens stress van hebt.

Ja. Het was een goede dag.
Waar is die laptop….? Want dat rapport moet ook nog even af.

Vandaag kan ik de hele wereld aan.

7 gedachten over “Vandaag kan ik de hele wereld aan

 1. held! en nou lekker slapen, kun je morgen wéér de wereld aan 🙂
  de poppenwagen is hier “alleen voor pop Dolly, want die is lui”… die kan Dolly in haar zak steken 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Bedankt voor jullie lieve reacties!

  Ik heb mijn rapport soort van af. Morgen nog even doorlezen, schrappen en aanvullen en dan kan ik het opsturen.

  Ja. Zo’n zondag is het dus echt. Want het is nog niet eens middernacht…!

  Like

Reacties zijn gesloten.