Hallo daglicht!

Voor trouwe lezers van dit blog zal het geen verrassing zijn: ieder jaar na kerst heb ik een daglicht-tik. Een app – die ik jaarlijks download op mijn telefoon en ook weer verwijder, rondstreeks april – vertelt me dagelijks hoeveel daglicht we erbij krijgen. Vandaag is dat twee minuten en 45 seconden meer dan gisteren: de zon komt op om 8.31 uur en gaat onder om 17:03 uur. Maar al om 7.53 uur ’s morgens begint het licht te worden en pas om 17.41 uur is het pikkedonker.

Dat merken we!

Vanmorgen waren we de beenwarmers van Zonne kwijt, waardoor we ietwat te laat op vertrokken richting school. Gehaast is nooit leuk natuurlijk, maar het voordeel was dan wel weer dat het gewoon al soort van licht was toen we vertrokken.

Ik word daar blij van!

En dan is het ook nog eens echt strakblauw zonnig weer… of… nou ja…. bijna strak….

image

Het is de hoogste tijd om de was en rondslingerende kleren op te ruimen. En daarna…? Lekker de tuin in….!

 

7 gedachten over “Hallo daglicht!

  1. Ik ben ook altijd blij in januari. Lekker een gewone maand zonder gedoe en nog meer licht ook. Dat zonnetje van deze week is daarbij wel echt een bonus!

    Geliked door 1 persoon

  2. Toen ik vanmiddag begon aan het eten hoefde ik voor het eerst in lange tijd geen lamp aan te doen in de keuekn. Het was gewoon nog licht. Bovendien was er ook een heerlijk zonnetje, heb weer voldoende zonnestralen opgepikt.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.