En route

We trokken gisteren weer noordwaarts, nadat we eerst nog mochten douchen bij de vrienden.
Het is immers netto meer dan tien uur rijden terug naar huis en om te voorkomen dat dat vervelend wordt, vind ik het fijn om daar meerdere dagen over te doen. Bovendien leek het weer in de rest van Frankrijk wat te gaan opklaren. We zouden het lekkere zonnetje dus houden, onderweg….

Het doel was Lyon. En het doel was om van die vervelende piep af te komen die Sunny sinds die avond – en dus de hele nacht – had geproduceerd. Waarschijnlijk kwam de piep uit het LPG kastje en ik had toen het piepen begon er alles aan gedaan om het op te lossen, inclusief het proefondervindelijk eruit trekken van alle zekeringen.

Zonder resultaat.

Gelukkig had ik oordoppen en Zonne sliep door het gepiep heen.
Telefonisch overleg met de garage die Sunny in onderhoud heeft leverde niets nieuws op, behalve wat ik zelf ook al had bedacht: niet gevaarlijk om door te rijden, misschien na het tanken van LPG opgelost (de tank was leeg) en inderdaad is het zoeken van een LPG specialist in Frankrijk een onmogelijke excercitie.

Dus. Gingen we tanken. En een uur later was de piep weg. En nog steeds. Ik klop het even af….

Dus we reden naar Vienne. Gewoon omdat het kon.
En Vienne is …. tja…. gewoon een stadje. Er is iets met Romeinen en zo maar ik vond het eerlijk gezegd niet echt de moeite waard.

image

Lyon daarentegen….. Lyon….

image

(zie je die blauwe lucht? Het was zonder jassenweer…!).

image

image  image

Overnachten in Lyon zag ik niet echt zitten. Dat deden we dus in Trévoux. Waar ik tot gisteravond ook nog nooit van gehoord had, maar het lijkt een leuk stadje te zijn, we gaan het zo even verkennen.

We sliepen keischeef, maar ik was te lui om er iets aan te doen. Wij kunnen wel tegen een beetje scheef….

image

7 gedachten over “En route

    1. Nou…. die man had ik graag midden in de nacht op zijn kop onder het stuur die zekeringen er omstebeurt uit laten trekken… 😊😊

      Like

  1. Lyon vond ik ook zo fijne stad. Ik heb verschillende vakanties met een vriendin in Frankrijk doorgebracht, beiden in eigen caravan, en zij hield niet zo van steden. Dus ik ging alleen een dagje naar Lyon, vond het geweldig zo rond te lopen en heb er heerlijk gelunched.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.