Een rel op school

…. dat is wat er aan de hand is…

Sinds de schoolleider een dikke maand geleden bekend maakte dat er volgend jaar twee enorme klassen van 35(+) kinderen zouden zijn voor groep drie, zijn de ballen aan het rollen.

Er lijkt nogal wat aan de hand te zijn en dat kost veel tijd en energie. Met een paar ouders kom ik op voor onze kinderen, wat resulteert in dagelijkse gesprekken op het schoolplein met huilende moeders, spoedvergaderingen, intensief mailverkeer etcetera.

En oh ja. Ik heb ook nog werk.

Dus lieve lezers: ja er is iets aan de hand. Maar vooralsnog zijn er geen doden en gewonden.

Bedankt voor jullie bezorgdheid!

19 gedachten over “Een rel op school

 1. He, nou het is de eerste keer dat ik reageer, maar wil je toch laten weten dat ik blij ben dat je even wat post!! Vroeg me inderdaad ook af of er wat met jullie aan de hand was…
  Succes met het maken van een statement en ik hoop dat het goed komt voor jouw Zonne en de andere kinderen. Lieve groet, Yolanda.

  Liked by 1 persoon

 2. Heftig! 35 kinderen in een klas en dan in groep 3? Zijn ze daar helemaal gek geworden! Zou het ook niet pikken! Als je met alle ouders een vuist maakt moeten ze daar toch naar luisteren?
  Snap dat dit heel veel energie kost. Ik heb me nu net geabonneerd op je berichten, dus als je weer zover bent dat je een berichtje plaatst, ben ik meteen op de hoogte en hoef niet elke paar dagen een kijkje op je blog te nemen 🙂
  Wens jou en alle andere ouders heel veel sterkte…..en wijsheid!
  Groetjes Carla

  Liked by 1 persoon

 3. Je zal een kind hebben in zo’n groep 3!
  Je zal leerkracht zijn in zo’n groep 3!
  Genoeg kinderen voor 3 groepen 3!
  Dan is het haalbaar, voor de kinderen, de juf of meester en de ouders.

  Liked by 1 persoon

 4. Gedoe op school vreet energie (weet ik jammer genoeg uit ervaring).
  Wel fijn dat je dit zeer tijdig weet en dat meer ouders zich er druk over maken. Die dingen helpen – ook al is het dan nu gedoe.

  Veel sterkte en vooral ook veel succes gewenst!

  Liked by 1 persoon

 5. Zoiets vreet energie. Het is allemaal nog geen onverdeeld succes daar op de school van Zonne, als ik je berichten er zo over lees.
  Hopelijk breken er spoedig rustiger tijden aan.
  Groeten Anita

  Like

 6. Had het al eerder gepost maar in groep drie wordt de basis gelegd voor de schrijf- en lees carrière van de kinderen. Met een klas van 35 kinderen is dat echt niet verantwoord. Goed dat jullie in actie komen. De school is wat dit betreft heel vreemd bezig. Sukses er mee

  Like

 7. Gedoe in groep 3 is niet goed voor de kinderen. Zo’n grote groep is echt niet te doen voor een leerkracht. Kinderen die extra aandacht nodig hebben (zowel boven als onder het gemiddelde nivo) krijgen het dan zwaar. In groep 3 leren ze er de basis voor lezen en schrijven. Deze basis is erg belangrijk voor de verdere groepen. 2 x 35 is 70 dus 3 groepen van maximaal 25 leerlingen is een veel beter idee. Dan is er ook nog ruimte voor nieuw instroom.

  Like

 8. Pingback: Terugkijkend: de scholenswitch | Struikelen

Wat vind jij daarvan?

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s