Herman

Hij is in de vijftig, een vrolijke man met iets van een indo achtergrond. Easygoing en relaxed. We hadden meteen een klik.

Vandaag kwam hij even langs en we zagen het wel zitten samen. Zonne huppelde ook ergens rond en die twee hadden meteen een hoop te vertellen tegen elkaar.

Ja dat was een leuke kennismaking. En  volgende week komt ‘ie weer.

Van mij mag hij zelf weten wanneer hij langs komt. Ik ben toch vaak thuis. We spraken af dat hij een dag van tevoren even belt.

Als ik niet thuis ben dan verstop ik wel ergens een sleutel. Of ik maak die van het hek even bij…

Hij begint met het onkruid tussen de bestrating. En dan is daarna een keer het grasveld aan de beurt. Dat moet geverticuteerd worden, dat waren we meteen met elkaar eens.

En oh ja. De hop. Die moet weg. En de klimop moet getemd. En de bramen. Ook is er genoeg te snoeien. En die modderkeuken voor Zonne, die moet ook nog eens af.

Hij heeft zijn eigen gereedschap. Hij doet meer tuinen.

Genoeg te doen. Voor hem. Niet voor mij.

Héérlijk!!!

6 gedachten over “Herman

 1. Ik ben benieuwd naar jullie manier om de bramen te temmen…
  Ik snoeide de bramen in de winter weg tussen mijn struiken, zonder blaadjes zag ik ze goed staan. Nu schieten de bramen overal op; tussen de struiken, in het gras… Ik kan niet met blote voeten in de tuin, en even wat onkruid (heermoes) uittrekken zonder handschoenen is geen goed idee.
  Mijn tuin is mooi. Er staan veel mooie planten verscholen tussen het (de?) heermoes.

  Like

 2. Fijn! En misschien helpt het je ook weer wat beter in je vel als de tuin er straks weer stralend bij ligt.

  Like

 3. Hahah .Door je intro dacht ik dat je aan het daten geslagen was 😉 Het valt me telkens op dat jij zo respectvol over mensen die voor je werken schrijft.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.