Parijse plannen

De afgelopen 8 dagen leken op elkaar: ’s morgens klimmen, ’s middags zwembad. En wanneer het nodig was, tussen door boodschappen.

Geen haast, geen gejak.

Met steeds wisselend gezelschap.


Het laatste gezelschap kenden we een paar dagen geleden nog niet. Een moeder met twee kinderen, de jongste maar een klein jaartje jonger dan Zonne. Het boterde niet zo goed tussen de twee dames als met eerdere vakantievriendjes. En we waren ook wel klaar met het klimmen en de camping – beide, dit keer, niet alleen ik….

Dus we zitten nu in Avon. We hebben gras onder onze voeten in plaats van bosgrond. De camping ligt aan de Seine en aan de overkant speelt een jazzbandje….

image

En in Avon is een treinstation die ons morgen naar Parijs kan brengen.

En dat wordt vast héél leuk!

Maar…. lieve lezert…. we zijn niet voorbereid. Ik bezocht Parijs tweemaal eerder en nog nooit met kind.Wat raadt u mij aan om morgen te bezoeken?

14 gedachten over “Parijse plannen

 1. Wij hebben ook gefietst met dochter in Parijs! Er is een Nederlandse organisatie die dat regelt: Holland Bikes. Erg leuk en je komt langs de bekende plekken. Verder vond dochter (6 overigens toen) de metro en de zwervers geweldig en niet te vergeten de boottocht in het donker (we waren in herfst) en dan de mooi verlichte Eiffeltoren zien. Veel plezier!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ben pas in Parijs geweest. Het is er echt verschrikkelijk druk. De Eiffeltoren zou ik lekker overslaan want de wachtrij is een uur of 2. Daar heb je toch geen zin in, lijkt me. Een beetje door de straten zwerven, met de metro gaan, rondom het Louvre en de Tuilerieen wandelen. Onze kinderen vonden het vroeger fantastisch om gewoon rond te lopen daar. Veel plezier.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hou er rekening mee dat wachttijd bij Eiffel mega lang is ook ivm beveiliging. Dat geldt ook bij sacre coeur. Notre dame rij gaat altijd wel vrij snel. En hou bij sacre coeur goed de mannen in de gaten die je in een fuik laten lopen met ‘handeltjes’. Armbandjes bij je omdoen enzo, touwtjes.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh, ik hou van Parijs. Ik werd er zelfs ten huwelijk gevraagd afgelopen juni.

  Komt ie:

  Le Marais: plein Place de Vosges
  (Rue Crémeux)
  Notre Dame
  Shakespeare en co boekenwinkel
  Louvre
  Eiffeltoren
  Place de la concorde (metrostation met letters)
  Buddha Bar
  Arc du triomphe
  Seine tour varen
  Sacre Coeur
  Montmartre (kunstenaars)
  Moulin Rouge

  Heel veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

 5. De (betaalde maar superleuke) speeltuin in jardin luxembourg is voor ons altijd vaste prik met de kinderen, evenals rondstruinen in montmartre en de trappen ban de sacre coeur beklimmen. De Eiffeltoren is voor ons stokbrood picknicken eronder op de champs de mars. Goed en redelijk goedkoop eten in en rond de rue de pot de fer. Qua parken zijn parc monceau, buttes-chaumont en parc montsouris (woonde ik ooit tegenover) ook de moeite waard!

  Veel plezier! En vergeet de macarons niet 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Goed plan naar Parijs te gaan!. De Eifeltorendestijds ook gezien tijdens het allereerste bezoek aan Parijs, met mijn ouders en broer, lang geleden. Met de metro, de Notre Dame, Jardin du Luxembourg, dat kan ik me nog herinneren.
  Je hebt vast wel gegoogled. Een paar linkjes die me wel leuk leken:
  https://kleinewereldreiziger.nl/parijs-met-kinderen/
  http://www.parijsalacarte.nl/opstapmetkinderen.html
  https://www.frankrijk.nl/2016/04/top10-parijs-met-kinderen/

  Geliked door 1 persoon

 7. Eens met spaarolifantje. Mij Zoons vonden een echte kerk geweldig. Waar mensen zitten te bidden, al die beelden en goud, en dan dat immense orgel en die hoogte en die dikke zuilen. En dan een kaarsje aansteken. Het klinkt saai, maar mijn Zoons vonden het magisch echt en veel leuker dan d Efteling of dierentuin. Dat vonden ze nep. Maar ze zijn dan ook in Afrika opgegroeid, dus dieren genoeg in het echt.

  En dan misschien ergens theedrinken in een prinsessentent, met petit fourtjes, oude dametjes met hoedjes op en de thee in een kopje met je pink omhoog.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik denk dat de Eiffeltoren toch wel heel erg leuk is, ook om te beklimmen en om dan van bovenaf over de stad heen te kijken.
  Het is misschien ook leuk om door de Tuilerieën te wandelen en er te spelen.
  Een boottocht over de Seine lijkt me ook leuk voor een kind.
  En misschien dan nog de Notre Dame. Niet voor heel lang, maar een kaarsje aansteken, de hoogte in kijken, en misschien een leuk beeld of twee bekijken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.