Dé camping

Ze bestaan. Die campings waar kinderen binnen tien minuten twaalf vriendjes hebben. Waar de buren je uitnodigen om bij hun vuurtje te zitten en marshmallows met ze te eten. Waar twee jongens – allebei voor jou onbekend – een uur lang een kaartspelletje doen met jouw kaarten aan jouw tafel, waar je ze voorziet van sap, koekjes en fruit terwijl je eigen kind al twee uur uit je gezichtsveld verdwenen is.

Zo’n camping waarin mensen zich niet zichtbaar afvragen waar de papa van je kind is maar dat dan niet aan jou, maar aan je kleuter vragen. Waar niet iedereen in zijn eigen wereldje leeft voor de eigen tent of caravan, waar eventueel misschien alleen een kind even een uurtje op visite mag komen maar niet te lang en jij als volwassene dagenlang geen aanspraak hebt (maar dat ligt dan misschien wel aan mijn verlegenheid….).

Zo’n camping waar je op een regendag urenlang in de kantine hangt en een gezelschapsspel speelt met een steeds wisselende samenstelling en waar kinderen je komen vragen of ze voor 50 cent je afwas mogen doen.

Zo’n camping met een paar steppen en skelters van de camping. Waarop kinderen in alle leeftijden en samenstellingen komen langszoeven langs je tent of campertje.

Zo’n camping ook, waar de eigenaresse er niet van opkijkt dat je onaangekondigd aan komt zetten en zichtbaar moeite doet en puzzelt om ook jou een fijn plekje te geven.

Een camping waar je vuur mag maken in vuurschalen die de camping gratis ter beschikking stelt.

Ik kende een paar natuurkampeerterreinen waar dat zo was. Maar deze camping is óók fantastisch.

5 gedachten over “Dé camping

 1. Fijn hoor. Voor ons een 200 km vandaan. Inmiddels zijn de kids groot maar wij zochten ook veel de campings op en verbleven in een stacaravan of chalet. Vriendjes waren er altijd wel. Voetballen voor zoon en dochter deed allerlei sporten. Altijd gezellig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Grappig, wij hadden juist heel leuk contact met mensen op die ‘massale camping’ waar we dit jaar waren. Ik denk dat het vooral een kwestie is van wie er op zo’n moment op de camping staat.

   Like

   1. Wij ook dit jaar, zó fijn. Mijn kleuter van 4 ging rustig alleen naar de speeltuin, bleef 2 uur weg en had dan vier nieuwe vriendinnen. Dat is genieten!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.