Thuiskomen

Ik kwam gisteren thuis en Zonne niet. Dat is wel gek maar ook wel rustig.

Met Suikertante (mijn zus) had ik afgesproken om nog een paar dagen samen te kamperen, waarna ik weer naar huis zou gaan en Zonne nog een paar laatste dagen zou blijven. Dat geeft mij de rust en tijd om op mijn gemakkie wat vakantierommel op te ruimen en mijn werk op te starten.

Een dolgelukkige poes maakte me vanmorgen wakker door pontificaal over mijn gezicht te gaan liggen. Lui spinnend. Ja, die is blij dat ze niet meer alleen woont. En ik was blij dat ik de moeite genomen had om mijn huis netjes op te ruimen en (zelfs!) te stofzuigen voordat ik vakantie ging. Dat is toch leuker thuis komen.

Inmiddels heb ik heerlijk lang onder de douche gestaan en mijn administratie bijgewerkt. Inclusief brandstof kostte de vakantie ongeveer 1850 euro, dat is ongeveer 525 euro per week, gedurende drie en een halve week. De behoefte om het tot na de komma uit te rekenen is – vergeleken met 2014 toen ik startte met mijn uitgaven bijhouden – wat afgenomen, maar 525 euro per week vind ik prima, zeker wanneer je bedenkt dat we een paar keer op dure campings “kindvriendelijke” campings gestaan hebben.

Ik heb daar overigens wel van geleerd: Zonne is op een kleine uitzondering na nauwelijks geïnteresseerd in enig “entertainment”, óók het – naar mijn smaak – leuke entertainment als bijvoorbeeld beestjes zoeken. Ze kan dat zelf wel bedenken. Ik hoef me geen zorgen te maken over een eenzaam kind dat op een stoeltje bij de Sunnybus zit: ze heeft deze zomer met héél veel kinderen gespeeld van uiteenlopende leeftijden: van twee en een half tot 13 jaar oud. Die mega-campings met vijf sterren hebben we niet bezocht, maar ook de meest luxe (én dure) driesterrencamping was wat té. Al die extraas heeft ze niet nodig en haar vriendjes en vriendinnetjes overigens ook niet.

De taal is overigens wel een dingetje. Al die kinderen waren Nederlands.

 

Maar goed, dat was dit jaar. Volgend jaar is ze al wéér een jaar ouder en dan zal het waarschijnlijk weer heel anders worden!

4 gedachten over “Thuiskomen

  1. Mooi om weer thuis te zijn. En een lekker bedrag waar je mee uit bent gekomen. Het is altijd fijn als kids zich amuseren. Leuk dat je er weer bent.

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt goed en de uitgaven heel redelijk, in mijn ogen.

    Leuk, dat je dochter het ook zo naar de zin gehad heeft. Vanwege de bestemming was het misschien logisch dat je alleen maar of veel Nederlanders zou treffen. Of zocht ze die Nederlandse kinderen juist op of zij jouw dochter?

    Aan entertainment op een camping doen wij niet, al was het alleen maar vanwege onze leefijd 🙂 maar aan luxe sanitair ben ik wel gehecht. En dat moet ook goed schoongemaakt worden.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.