Haar missen

Het is af en toe goed, voor ons allebei, dat ze er niet altijd is. Voor haar is het goed om eens een wat andere opvoedstijl (voor zover suikertante sowieso aan opvoeden doet…) te ervaren en ook is het fijn en goed voor haar om meer dan één hechtingsfiguur te hebben. Ik merk haar behoefte om deel uit te maken van een “clan”. Het liefst zou ze willen dat beide tantes, neefjes en óók oma en oma samen met ons in één huis te wonen.

Dat gaat niet gebeuren. Geen haar op mijn hoofd…

Voor mij is het óók goed. Even niet altijd aan de beurt zijn. Niet 24/7 die verantwoordelijkheid hebben. Een héél klein beetje afstand doen van de rol van moeder en gewoon Mariimma zijn.

 

Denk ik.

Ik denk dat dat goed is.

 

Maar ik mis haar. Ik mis haar gebabbel, haar geneurie als ze lief aan het spelen is. Ik mis haar kriebelende krullen in mijn gezicht. Ik mis haar warme lijfje als ze ’s nachts wéér mijn bed ingekropen is en lekker tegen me aan kruipt. Ik mis het zelfs dat ik daardoor maar amper een halve meter ruimte over heb in mijn brede tweepersoonsbed, omdat zij met haar één meter tien lengte en nog geen 20 kilo aan gewicht het als geen ander voor elkaar krijgt om dat hele brede bed helemaal in beslag te nemen. Op die vijftig centimetertjes na dan…

Ik mis de kleine discussies over of ze al dan niet even naar de WC moet. Over of ze zoete jurkjes met nog zoetere leggings mag combineren. Of ze een hapje wil nemen alsjeblieft en dat het ook handig is om die hapjes vervolgens te kauwen zodat er een kans is dat ze binnen vijf minuten misschien nóg wel een hapje neemt.

Ik mis haar schaterlach en alle andere lachjes, die lachjes die ik zo goed ken en die altijd de zon laten schijnen, iedere dag opnieuw.

Morgen zie ik haar weer gelukkig…

3 gedachten over “Haar missen

Reacties zijn gesloten.