Ondertussen…

… ben ik wel weer geland….

 

Sterker nog: in de twee en een halve dag dat in weer thuis was…:

 • Werkte ik mijn privé overzichten bij: alle uitgaven van de afgelopen maand, rekeningoverzichten etcetera.
 • Werkte ik mijn zakelijke administratie bij: alle binnengekomen rekeningen werden niet alleen betaald, maar ook opgeslagen in het daarvoor bestemde mapje en ik ging zelfs aan de slag met mijn online boekhoudprogramma. En het is niet eens BTW-tijd!
 • Maakte ik voor volgende week een afspraak voor een offertebriefing voor een eventuele nieuwe opdracht, goed voor ongeveer één maandomzet.
 • Voerde ik meer dan 100 vragenlijsten in die tijdens mijn vakantie waren binnengekomen, ging ik aan de statistiek, maakte een stuk of twintig grafieken en schreef ik een rapport. Inclusief conclusies. Ik stuurde het zojuist op. Met de bijbehorende afsluitende factuur.

 • Ruimde ik de Sunnybus uit, maarliefst twee dagen na thuiskomst. Soms wacht ik daar wel een paar weken mee…. hm….
 • Maakte ik een planning. Voor werk. En privé.
 • Werkte ik mijn urenadministratie bij.
 • Kookte ik twee maaltijden.
 • Deed ik een vakantiewasje. Eentje. Want het is niet echt buitenwasdroogweer.
 • Poetste ik de badkamer. Dat had ik eigenlijk voor de vakantie willen doen, maar het was er niet van gekomen.
 • Beantwoordde ik ál de tijdens mijn vakantie binnengekomen emails.
 • Deed ik de eerste after-vakantie-boodschappen.
 • Schreef ik een zakelijke blog voor op de zakelijke site.
 • Keek ik hoe het met mijn aandelen ging en klikte het snel weer weg. Oeps… geen goede tijden… vanwege een krakendgekke Mister President en een paar agressieve randdebielen in Barcelona… ik kijk volgende week wel weer….
 • Gaf ik een teken van leven aan de opdrachtgever van het project dat volgende week van start gaat. Ook goed voor een maandomzet, trouwens. Tot oktober zit ik goed. Maar eigenlijk heb ik mijn omzet-target voor 2017 wel behaald en is mijn buffer ook nog eens prima-in-orde…
 • Bestelde ik een nieuw diepvriesvakdeurtje voor in mijn koelkast. De andere ging al meer dan een jaar geleden stuk. En het nieuwe deurtje kwam binnen. Vervolgens kwam ik erachter dat ik het niet zomaar even kan monteren. Ik heb één schroef gevonden. Met een sterrekop. Maar ik heb natuurlijk niet zo’n schroevendraaier die daarop past.
 • Deed ik al een groot deel van de keukenvloer. Die bestaat namelijk grotendeels uit witte tegels (en nee dat was niet mijn idee!) en de buren die gaan met schoenen aan naar binnen om de poes te eten te geven. Dus die vloer moet na iedere vakantie op handen en knieën schoongeboend worden. Dat doe ik per tegel. Iedere keer als ik de keuken in kom drie tegels….
 • Knuffelde ik de poes. Vaak. Maar daar hoefde ik zelf niets voor te doen.
 • Joeg ik de poes ieder kwartier van mijn laptop af. Ik moet werken, raar beest!
 • Gooide ik wat rotzooi weg. Nieuw voornemen: vijf dingen per dag.  Niet dat ik dat volhoud, maar het ruimt in ieder geval een beetje op zo lang ik het wèl volhoud…!
 • Sloop ik de tuin in en sloop er net zo snel weer uit. Het is een oerwoud. Again… En die aardige Herman-tuinmeneer die ging me de tweede keer lopen aanraken en versieren. Daar ben ik niet van gediend. Dus heb ik geen tuinman nu. Misschien toch maar weer een puber zoeken, die blijven tenminste van me af…!

En dat allemaal omdat ik dit jaar anticipeerde op mijn thuiskomst na de vakantie.
Ik zorgde dat de wasmand leeg was, ontdooide de koelkast en ruimde op. Zeg nou zelf…. fijn toch, zo’n lege tafel….?

image

6 gedachten over “Ondertussen…

 1. Jemig, wat heb je veel gedaan in korte tijd! Ben je al weer aan vakantie toe? 😉
  Elke keer als je het over die vragenlijsten hebt dan beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb iets met verwerken van data, kan er niks aan doen, maar ik vind dat zó leuk om te doen.
  Jammer van je witte vloertegels en het werk dat je nu moet doen.
  Exit Jan de Tuinman.

  Like

 2. Goed dat je meteen van je actiedrang geprofiteerd hebt, het zou zo maar weer voorbij kunnen zijn. 😉
  Als ik het voel opkomen maak ik er ook altijd meteen gebruik van. 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een actie! Als een lege tafel dát met je doet, dan zou ik ‘m leeg houden! 😉

  Hebben jullie een groencollege oid in de buurt? Goede plek voor het zoeken van een puber met groen-kennis.

  Like

Reacties zijn gesloten.