Digitaal minderen

Na mijn vakantie viel het me weer verschrikkelijk op hoeveel voorraad ik wel niet heb. Drie soorten mie, drie soorten rijst, macaroni, spaghetti, fussili, you name it.

 

Dat zijn de leuke dingen van vakantie, vind ik. Dat je het thuis allemaal niet meer vanzelfsprekend neemt. Niet alleen de luxe van een heerlijke tochtvrije douche zonder tijdslot, maar ook de te grote luxe van te veel zooi. Nu valt houdbare keukenvoorraad voor mij niet persé in de categorie “zooi”, maar wél ga ik de komende weken toch weer wat voorraden opmaken.

Ook verbrak ik mijn “ZIT JE NOU ALWÉÉR OP DIE ANANAS?” gewoonte om te veel op mijn smartphone te kijken. 

Thuis aangekomen waakte ik voor een terugslag en gooide ik de bloglovin-app van mijn telefoon af. Maar dat voelde toch niet als “genoeg”. Vandaag ging ik een stapje verder: ik dunde de bloglijst uit. Veel blogs die in de feed verschijnen opende ik sowieso niet. Een aantal blogs vind ik te commercieel geworden of te veel van hetzelfde. Ik ben een beetje uitgekeken op blogs waarin vijf bespaartips op uitgaven aan kleding – verzekeringen – dagjes uit – vakantie – cadeautjes etcetera van andere blogs, gerecycled worden.

Voor mij is besparen blijkbaar niet meer zo’n thema dan drie jaar geleden. Ik heb de balans gevonden tussen spaarzaam leven en soms gewoon wél geld uitgeven. De “hoe-vraag” is voor mijn niet echt meer aan de orde, veel interessanter vind ik de “waarom-vraag”. En de “En nu – vraag”.

Graag laat ik me ook daarvoor inspireren natuurlijk en de afgelopen maanden heb ik blogs en site gevonden die daar verder op in gaan. Maar… mocht jij nou nog die gouden tip hebben, dan hoor ik het graag!

In de tussentijd ga ik een fijn boek lezen, in het zonnetje…

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, Ontrommelen, opruimen, voornemens. Bookmark de permalink .

7 reacties op Digitaal minderen

 1. +1 voor de waarom vraag! Vele malen interessanter en belangrijker dan de zoveelste bespaartip inderdaad… Zonde dat men zoveel op die bespaartips focust zonder het grote plaatje te zien.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb ook al bijna alle bespaar tips wel eens gelezen. Ik doe er niet aan mee. 🙂 mits het tips zijn anno 2017

  Liked by 1 persoon

 3. Erik zegt:

  Ik heb mij laatst ook uitgeschreven voor een heleboel nieuwsbrieven die ik nooit lees. Ook staan alle notificaties op m’n telefoon uit voor onbelangrijke emails. Het geeft rust en leidt minder af.

  Liked by 1 persoon

 4. minofmeer zegt:

  Dat herken ik zeker. Ik ben meer bezig nu met waar ik mijn geld aan uit wil geven en waarom en hoe we dat allemaal mogelijk kunnen maken op zo’n relaxt mogelijke manier.

  Liked by 1 persoon

 5. Nans zegt:

  Goeie plannen hoor! Die ananas is hier ook nog teveel aanwezig soms – hoewel twee handenbinders wel een goed tegenwicht bieden 😉
  De zomerzon helpt wel om minder met de telefoon bezig te zijn. Én geen internet abonnement op m’n telefoon – maar dat zal voor jou met je bedrijf wel niet handig zijn.

  Wat ik wel fijn vind: goede boeken downloaden via Kindl (betaald) en dan iets zinnigs lezen in plaats van een beetje rondzappen op die telefoon.

  Liked by 1 persoon

 6. anitawillems zegt:

  Na de vakantie neem ik ook altijd bepaalde patronen onder de loep. Welk elk jaar minder, omdat ik merk dat vakantie en thuis niet meer zo ver uiteen lopen. Dwz ik ben op beide plekken een tevreden mens. Maar mijn avondinvulling kan wel wat anders. En ik wil meer naar buiten.
  Over de bespaartips, wel vind ik het opvallend dat er elke keer weer nieuwe mensen bij komen die beginnen met besparen, die cyclus wordt blijkbaar niet doorbroken doordat jij of ik er al jaren mee bezig zijn. Grappig.

  Liked by 1 persoon

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s