Van stadsrit naar bosrust

NaamloosVandaag, toen ik Zonne voor het laatst naar de BSO bracht, viel het me weer op hoe lelijk de rit eigenlijk is, die we de afgelopen twee jaar dagelijks maakten. We fietsten richting centrum: langs de universiteit en het ziekenhuis, een benzinestation, het spoor over en dan een wijk door. Langs ongeveer zevenhonderd stoplichten (oké… ik overdrijf lichtjes…).

Dat laatste stukje is nog wel te doen, maar het grootste deel van de fietstocht fietsen we langs één van dé invalswegen van de stad. Veel verkeer dus, veel lawaai.

“Fietsen we door de tunnel?” vraagt Zonne dan. Want als we door het tunneltje fietsen, is de route iets minder hectisch en lawaaiig. Wel zo prettig als je elkaar wilt verstaan….

Het stinkt ook vaak, onderweg naar school of terug naar huis. Bijvoorbeeld wanneer er een grote vrachtwagen of een brommer langs rijdt.

 

Ja. Dan volgende week. Zodra we de wijk uit zien, fietsen we door het bos. Geen stoplichten, geen vrachtwagen, geen lawaai, alleen bomen. En andere fietsers want het is een veelgebruikte route.

Van deur tot deur is het 5,1 kilometer. Dat is anderhalve kilometer verder dan haar oude school. Maar omdat er geen stoplichten, bakfietsen of moeders-met-langzaam-fietsende-kinderen zijn waar we achter moeten blijven hangen vanwege te weinig ruimte om in te halen, zijn we er in een wip. En ohhhh wat is het toch ZEN om door het bos te fietsen… ik zie er nu al naar uit!

 

4 gedachten over “Van stadsrit naar bosrust

 1. Hé een nieuwe school! Ik hoop dat het er fijner is. Een fijne rit ernaar toe is in ieder geval al een plus 🙂

  Zoon zijn (fysieke) school is verhuist, dus wij krijgen ook een andere route. Die is helaas juist minder leuk en langer…

  Succes en veel plezier met de start van het nieuwe schooljaar.

  Geliked door 1 persoon

 2. Met een beetje geluk fiets ik binnenkort ongeveer hetzelfde stuk maar dan voor een tijdelijke baan. Het is in elk geval geen straf om die kant op te fietsen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik hoop dat Zonne het goed naar haar zin krijgt op de nieuwe school. Ga je haar dagelijks halen en brengen? Zo krijg je wel een goede basisconditie!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.