“Wil ik hier nog twee jaar wonen?” “Nee.”

image

…. en het is belangrijk voor me om dat te blijven zeggen tegen mezelf. Om vervolgens niet mokkend op de bank te gaan hangen en mezelf zielig te vinden omdat het nog niet zo ver is en te ergeren aan Alles Wat Er Mis Is Met Dit Huis, maar aan de slag te gaan met voorbereidingen.

Eerlijk gezegd was het best deprimerend voor me om thuis te komen in dit huis. Donker. Geen contact met buiten. Hondengeblaf en ander burengerucht.
Het was maar goed dat ik in ieder geval de moeite genomen had om het huis goed op te ruimen, voordat ik vertrok….

Ik heb nog nooit eerder een huis verkocht en ik zie ertegenop. Vooral tegen het opruimgedeelte, want na 11 jaar in dit huis zijn sommige delen behoorlijk dicht geslibd en alleen al het bijhouden van de “normale huishoudelijke klussen” zijn voor mij een behoorlijk ding…

“Babysteps, Mariimma…” moet ik dan ook tegen mezelf zeggen. Rome is niet in één dag gebouwd en de stad is prima gelukt. Het zou geweldig zijn als we het nieuwe voorjaar in ons nieuwe huisje zouden kunnen beleven, maar mocht het wat later worden dan is het ook prima. Ik bedoel, het dak lekt niet….!

In de tussentijd is het dan toch wel belangrijk om af en toe iets te doen, wat Rome is wel ècht gebouwd, niet gegroeid terwijl er een paar ouwe romeinen al druiven etend en wijn drinkend lagen toe te kijken.

De dialoog die ik met mezelf voer is kort en krachtig:
“Geen zin”
“Wil ik hier nog twee jaar wonen?”
“Nee.”
“Oké dan toch maar wat doen…”

image

Daarom ging ik woensdag – in afwachting van een nieuwe tuinman en ja ik ben echt actief bezig geweest er eentje te zoeken – weer in de tuin aan de slag om de ergste jungle aan te pakken.
Donderdag inventariseerde ik alle spullen in de badkamer, sorteerde en gooide vanalles weg. En de hele week deed ik óók – zonder uitstellen – de gewone huishoudelijke klussen.

Dit weekend staat het thema “KLEDING” op het programma: alles uit de kast, alleen wat we willen dragen weer in de kast. Ik kreeg namelijk een berichtje in de brievenbus dat maandag een ophaalroute is, voor kleding. En het kan maar weg zijn, toch?

Nu ik radikaal kleding opruimde, ga ik de komende week ook maar eens de zolder op. De spullen die op zolder liggen kunnen eigenlijk allemaal wel weg, aangezien ze er al jaren liggen en ik ze – op de kerstspullen na – nooit meer in mijn handen gehad heb.

Een lege zolder lijkt me een prachtig uitgangspunt voor verdere opruimacties!

12 gedachten over ““Wil ik hier nog twee jaar wonen?” “Nee.”

 1. Na 19 jaar en 5 keer getwijfeld te hebben, hebben we vorig jaar de knoop doorgehakt en hebben we ons huis te koop gezet. Vanwege precies dezelfde redenen als jij. En wij hadden er nog een basisschool bij 🙂 De ergernissen bouwen op en op een gegeven moment ben je er klaar mee en kom je gewoon niet blij meer thuis en voel je je er niet lekker meer..
  Heel spannend (vooral m’n vrouw had het er lastig mee), maar het is allemaal enorm meegevallen!! Huis binnen een week verkocht; vanwege de crisis (toen nog) hebben we een vrijstaand huis weten te kopen, super lage rente. Maar belangrijker; we (gezin van 4) zijn gewoon weer veel blijer/vrolijker/energieker. Geen burenlawaai meer, geen basisschool, donker huis, etc.
  Je moet doorzetten hoor! Helemaal geen babysteps, opruimen die zooi en wegwezen. De energie vloeit daar langzaam uit je weg. Luister niet naar dat rationele stemmetje in je hoofd dat tegen je zegt dat het allemaal zo erg niet is. Volg je gevoel en doe het gewoon! Je gaat blij worden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik word altijd erg blij als ik weer zo’n dichtgeslibde hoek heb geteckeld. Dus vooral het einddoel voor ogen houden. Enne bij de kledingbank zijn ze ook erg blij met kleding. Ze zitten op de winckelsteegseweg 144. http://Www.kledingbanknijmegen.nl. Hihi noemen ze preken voor eigen parochie😂 Ben daar vrijwilliger geweest.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik had het geluk dat ik nieuw huis in februari kocht en tot december had om het oude leeg te ruimen. Na 40 jaar wonen heb je veeeel, zeker als ouders kleiner gaan wonen en ze nog veel van mij hadden. Gelukkig heeft bijna alles een goede bestemming gevonden.

  Like

 4. Waarom nodig je niet een makelaar uit om te laten kijken wat je huis kan opbrengen en wat er nodig is om het verkoopklaar te maken?

  Groet bernadette

  Like

Reacties zijn gesloten.