Wat wil jij later worden?

Zonne heeft de afgelopen vakantie bedacht dat ze later “boerenmeid” wil worden. Gezellig in een boerderijtje, met ezels, paarden, geiten, kippen en koeien. En varkens, schapen en ganzen. Ik mag wel naast haar komen wonen als ik wil, want mijn lievelingsdieren zijn immers ganzen en geiten. Dan mag ik daar iedere dag mee komen spelen.

Ze hoeft eigenlijk niet meer naar school, vindt ze. Want ze kan al heel goed voor dieren zorgen, ze zorgt immers ook heel goed voor Otje, onze poes.

Tja… daar zit wat in… maar toen ik haar vertelde dat ze wel moet kunnen berekenen hoeveel kilo voer ze moet kopen en ook moet kunnen lezen welke smaakjes voer er allemaal zijn, wil ze toch wel naar groep drie, het komende schooljaar.

Pfew.

Vervolgens vroeg ze aan mij wat ík eigenlijk wilde worden, later. 

“Ik ben al iets” ging er bij haar niet in. Zij is immers ook al iets. En zo leerde ik weer een kostbare les van mijn meisje. Ik kan later gewoon best nog iets anders worden dan nu. Daarover denken en dromen past goed bij een aantal blogs die ik al schreef, over het “waarom” van besparen en aflossen en werken aan financiële zekerheid, zodat je eventueel eerder met – al dan niet parttime – pensioen kan gaan.

Wat wil ik later worden? Ik weet het niet. Maar ik vind het wel een intrigerende vraag….

 

Wat wil jij later worden?

 

7 gedachten over “Wat wil jij later worden?

 1. Wat een mooie vraag van je dochter. Wat ik later wil worden… Ik ben net weer moeder geworden, dus er is in mijn hoofd (of in de dagen 😉 ) nog geen ruimte voor wat nieuws.

  Het zal wel komen. Je wordt altijd weer wat. Nu is ook wel even goed genoeg.

  Overigens vind ik het een stomme vraag om aan kinderen te stellen (volwassenen stellen ‘m best vaak merk ik). Kinderen zijn al iets. En het moet kennelijk altijd een beroep zijn wat je wordt. Zoon wil later trouwens graag papa worden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat weet ik niet. Ik weet wel, na allerlei dingen een beetje proberen, dat ik een “maker” ben. Als ik niets maak, ben ik niet gelukkig. Nu maak ik brei- en haakwerken, computerprogrammaatjes, muziek, fietsen en lekker eten. Soms heet dat een baan, soms huishouden, soms hobby. Ach, als mensen het graag indelen, vind ik dat goed hoor.
  En verder puzzel ik altijd, ik ben een echt wrombeest. Dus mijn huidige baan als analist zit me als gegoten. Of ik later nog wat anders wordt? Zou kunnen, hoewel het computer-uitzoekwerk fijn veel betaald (terwijl ik het dus heel leuk vind). Da’s wel heel makkelijk voorlopig.
  Maar ik hoop nog wel eens toe te komen aan mooie foto;’s maken. En hoop ik stiekum dat ik nog oma mag worden (da’s best een stiekume hoop met 1 zoon, die hard roept dat ie geen relatie wil) Verder ben ik helemaal tevreden. Dat vind ik wel mooi dat ik dat geworden ben.

  Like

 3. Mezelf – eindelijk. Al jaren loop ik tegen allerlei dingen aan waarbij ik maar niet begreep / begrijp waarom sommige dingen bij mij zo moeizaam gaan terwijl andere mensen hun hand er niet voor omdraaien. Waarom ik elke keer weer vastloop als er kantoorpolitiek bij een baan komt kijken. Waarom ik zo snel het overzicht kwijtraak. Nu sinds kort zit ik in de diagnosetraject om te bepalen of ik een vorm van ASS heb. Ik verwacht zelf van wel. En hoop dat die wetenschap me wat meer rust gaat geven dat ik echt niet een slecht mens ben, maar dat het puur is dat bepaalde dingen in mijn hersenen gewoon anders of minder snel ‘klikken’ dan bij andere mensen.

  En als ik dan weet wat er precies scheelt hoop ik ook een baan te vinden waarbij ik mijn talenten kan benutten en niet elke keer weer tegen bepaalde dingen aanloop. Waarschijnlijk zal ik zelf een baan moeten gaan creëren. Maar dat is even voor de toekomst.

  Geliked door 1 persoon

 4. De vraag bleek eigenlijk best makkelijk te beantwoorden toen ik mij realiseerde dat ‘wat wil ik (nog) in het leven’ feitelijk dezelfde vraag is. Da’s eenvoudig: eerst kandidaat-notaris en daarna toegevoegd notaris worden / deskundiger worden ten aanzien van orchideeën oftewel een grotere orchidioot worden dan ik al ben / zelfvoorzienend worden. Met het volste vertrouwen dat er intussen ook wel weer nieuwe doelen zullen ontstaan..

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk en bijzonder om die vraag van je dochter te krijgen. En doordat jij dat deelt, ga ik ook nadenken over die vraag. Wat wil ik worden? Groot ben ik al, maar wat zou ik nog meer willen worden of doen dan ik nu al ben of doe. Dankjewel voor het delen dit!

  Geliked door 1 persoon

 6. Niet al je aandacht in een werkkring stoppen helpt ruimte te scheppen voor het aanpakken van nieuwe horizonten. Mijn aandacht trekt op dit moment naar groen. Ik heb al een aantal vrijwilligersprojecten mogen doen en daar o.a. een prijs mee gewonnen. Nu denk ik zo heel zachtjes aan het doen van een cursus, maar ben me nog aan het orienteren.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.