Sommige stress is fijne stress

Stress is een woord dat nogal vaak gebruikt wordt en niet altijd dezelfde gevoelens met zich meebrengt.

Ik kan me bijvoorbeeld nog de eerste keer herinneren dat ik bedacht had dat rollenspellen een goede manier zouden kunnen zijn om kwalitatief onderzoek uit te voeren. Ik was daar erg enthousiast over en voordat ik het wist had ik een opdrachtgever die dat enthousiasme met me deelde. Dus ik nodigde deelnemers uit en verzamelde props. Ik maakte een draaiboek in Powerpoint. Ik prikte een datum en regelde een locatie. 

En vervolgens stond ik daar. Voor een groep van 10 cardiologen. Dat zijn (sorry voor het vooroordeel) niet de meest frivole en gemakkelijke respondenten die je kunt treffen voor een onderzoek. En ik zette een gekleurde bril op. Ik noemde het een magische bril die ervoor zou zorgen dat we alleen nog maar positief konden reageren op bepaalde dilemma’s..

En ik besefte opeens dat ik dit nog nooit gedaan had. Nog nooit geoefend… wat nou als ze die bril niet wilden opzetten? Het viel me ook ineens op dat van de 10 cardiologen, 8 sowieso al brildragend waren… dus hoe moest dat dan met die extra zonnebril…

En via een camera keek de opdrachtgever – een marketingmanager van een Gerenommeerd Beursgenoteerd Bedrijf – mee…..

Het zweet sloeg me uit, ik werd lichtelijk misselijk en wilde even heel graag door de grond zakken.

 

Ja dat was even een stressmomentje….

 

…. of die keer dat ik een Nederlandstalige presentatie voorbereid had en ervan uitging dat ik deze ging geven aan twee mensen die ik al heel goed kende, ik had me dus maar zo’n beetje vlugvlug voorbereid… en ik kwam binnen in een zaal met zeker 20 mensen uit verschillende landen… en mij werd gevraagd of ik “het” ook even in het Engels kon doen. Inclusief jargon….. het speeksel loopt weer mijn mond in als ik daaraan terugdenk….

 

Maar goed.

 

Afgelopen week had ik afmaakstress. Ik had Zonne beloofd dat ze voor haar nieuwe school in het nieuwe schooljaar een nieuwe tas zou krijgen. Ik ging hem zelf maken. Zij koos de kleuren en mocht vertellen wat er op mocht staan….

Zondagavond werd het een latertje, maar afgelopen maandag was dit het resultaat (tadaaaa)…:

20170828_080452

Oh ja. Het kwam ook goed met die cardiologen. Het werd een hilarische avond waarin ik veel informatie kon verzamelen en ze boden zich aan het einde van de meeting spontaan aan om vaker mee te mogen doen met mijn onderzoeken. En inmiddels vertrouw ik veel meer dan toen op mijn improvisatietalent. Ik heb al jarenlang niet meer gehoopt dat ik door de grond kon zakken. Heerlijk!

5 gedachten over “Sommige stress is fijne stress

  1. Leuke tas en fantastisch stralend koppie erboven. 🙂

    Leuk verhaal over die presenties trouwens – herkenbaar! Gelukkig leert men al doende (en soms heel snel door een paar keer in het diepe te springen 😉 )

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.