Het 7a project, zou het er ooit nog van komen…?!

Ik had dat doel, vorig jaar. Ik zou hard gaan trainen en dan zou ik aan het einde van het jaar een 7a klimmen.

Voor de leken onder u (en volgens mij is dat iedereen want volgens mij zitten er geen klimmers op dit blog…): een 7a is moeilijk. Moeilijker dan een 6a. Makkelijker dan een 8a. Maar een 8a is voor de sterke mannen en godinnen. Dat ben ik niet en ik ga ’t ook niet meer worden.

Maar die 7a….. ooit zat ik er al dichtbij. Ik klom al een paar 6c’s en ook enkele 6c+-en. Daarna komt de 7a. Zit erin dus…

Vorig jaar, net vóór de zomer, kwam er bij mij om de hoek een prima trainingsfaciliteit bij. Ik ging enthousiast aan de slag en al snel ging het beter en beter.

 

En toen raakte ik geblesseerd. Wat ik negeerde. Dus het werd erger. Dus ik minderde. Ik ging naar de fysio maar dat had weinig resultaat, de fysio wist het ook allemaal niet precies. Ik stopte een tijdje met klimmen en de klachten gingen weg. Ik startte weer en de klachten kwamen terug. Enzovoorts.

 

Inmiddels zijn we een jaar verder. De schouder doet soms pijn en soms ook niet. En ik wil nog steeds die 7a klimmen. Dus schroefde ik deze week mijn “schema” op van eens per week naar twee keer per week.

 

En nu maar hopen. En goed opwarmen. En rekken. En wat krachttraining om de kapsels van beide schouders sterker te maken……

…..

 

 

 

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in 7a-trainen, babysteps. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het 7a project, zou het er ooit nog van komen…?!

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s