Ja maar… ik wil tóch nog meer-meer-meer

Ik heb best een goed jaar achter de rug, tot nu toe. Ook vorig jaar was een heel redelijk jaar en dat was ook wel nodig want 2015 was prut. Aldus mijn accountant.

Ik ga voorlopig niet failliet. En eigenlijk – eigenlijk – eigenlijk moet ik daarmee gewoon blij zijn.

Ik had me immers voorgenomen dat “genoeg” al prima is. Ik hoef niet steeds “meer meer meer”.  En ik weet inmiddels als geen ánder dat ik niet naar maandinkomen moet kijken, maar naar mijn jaarinkomen. En dat dan eventueel terugrekenen naar een gemiddeld maandinkomen, omdat dat nu eenmaal wat behapbaarder is.

Mijn gemiddelde maandinkomen dit jaar is prima in orde.

Tóch begint het een beetje te roeren bij me, diep van binnen. Ik heb namelijk nog maar één project lopen. En één offerte uit staan voor een opdracht die pas ná maart 2018 gaat lopen…. Yep, de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en gemeentes zijn bijna altijd mijn opdrachtgevers…

Ondanks dat ik na 14 jaar ondernemen gewénd ben aan het uitzicht op “geen werk” en ondanks dat ik wéét dat dit uitzicht er binnen een paar weken heel anders kan gaan uitzien, word ik er toch onzeker van. Ik wil niet interen op mijn reserves, ik wil alleen maar dat die groter worden en ik wil sowieso niet inleveren.

Ik wil dus eigenlijk gewoon tóch meer-meer-meer….

Die onzekerheid went dus nooit: de onzekerheid van een ZZP-er die het moet hebben van weinig grote opdrachten die bijna allemaal eenmalig zijn, waardoor die ene extra opdracht héél veel verschil maakt….

Ik houd u op de hoogte, lieve mensen. Want ik wil gewoon echt nog die ene opdracht erbij, zodat ik ook in het vierde kwartaal nog wat inkomen heb. Ik zou zou graag op bruto 3.500 euro per maand  privé-inkomen uitkomen, zeker gezien die aankomende verkiezingen wil ik wat vlees op de botten overhouden. Dus liefst ook nog drie offerte-aanvragen voor q1 2018. En dat er daar dan twee van doorgaan.

Duim je mee?

 

 

8 gedachten over “Ja maar… ik wil tóch nog meer-meer-meer

 1. herkenbaar t meer meer willen.. ik zou aan ong 800 per maand genoeg hebben toch wil ik meer, meer zekerheid, meer spaargeld zodat we extra af kunnen gaan lossen (naast genieten.. dat doen we nu ook al heel bewust gelukkig en ook daarvan wil ik steeds meer :p) en tegelijkertijd wil ik minder werken haha (als gastouder wel zzp, maar redelijk continuiteit natuurlijk.. zolang de ouders werk hebben heb ik dat ook in principe.. maar ook geen doorbetaalde vakanties oid en een max qua inkomen omdat ik niet meer dan 6 kids tegelijkertijd mag incl mn eigen 2…)

  maar herkenbaar.. we willen ondanks t zelfstandig zijn zekerheid inbouwen net als bij een baan in loondienst…

  Like

 2. Ja het blijft altijd spannend he, als zzp’er. Wij hadden een paar heel zware financiële tegenvallers en desondaks haal ik dit jaar mijn financiële doelen. Ik kan er echter niets aan doen: ik blijf meer, meer, méér willen om de tegenvallers extra te compenseren. Ik blijf denken aan de resultaten als die tegenvallers er niet waren geweest, en dat motiveert me enorm om nog beter te willen doen. (En misschien moet ik mijn verwachtingen in het begin van het jaar gewoon een pak hoger leggen).

  Like

 3. Succes mariimma! Ik duim met je mee 🙂 Ik weet niet wat je exact doet, maar wellicht kun je ergens een interim-klus voor wat continuïteit vinden, gewoon voor een aantal uur per week?

  Like

 4. Ik ga kippen slachten, maagden offeren en sigaren roken voor je. Steek je zelf de naalden op de juiste lichaamsdelen?

  Heb je geen side hustle erbij voor tussen de opdrachten? Boek schrijven ofzo? Aan je schrijfstijl en humor zal het niet liggen. Gerard Hormann 2.0 oid.

  Like

  1. Ik wil wel gaan werken aan die side hustle… heb altijd een beetje mijn neus opgehaald over onderaannemerschap. Maar daar begin ik van terug te komen: werk = werk…

   Er zijn dus wel mogelijkheden. Heb ook al wel een stappenplannetje gemaakt om daarmee aan de slag te gaan. Het voordeel van weinig werk is immers dat er tijd is voor acquisitie!

   Like

Reacties zijn gesloten.