Een storting doen in het spaardepot. Dat is dus tóch weer moeilijk…

Vorig jaar was er best wel wat gedoe, toen ik opnieuw een aanvraag deed voor een bijstorting in mijn meegroeihypotheek.

Een medewerkster van de bank kwam erachter dat ik al twee jaar op rij een verkeerd advies gekregen had. Ik had te weinig mogen bijstorten en daardoor liep ik behoorlijk wat rente en rente-op-rente mis en de vergoeding die ik daarvoor kreeg was veel te laag.

Mij werd wél duidelijk dat er voor het vaststellen van het bedrag dat ik kan bijstorten, geen rekening gehouden hoeft te worden met de fiscale regels (de bandbreedte). Dit omdat er geen verzekerd eindkapitaal is in mijn hypotheekcontract.

Ze liepen lekker te blunderen daar….

Ik werd uiteindelijk afgescheept met stomme argumenten: ik had in de jaren dat het betreft, geen volledige aflossing gedaan van de aflossingsvrije hypotheek. In de berekening van de door mij misgelopen rente en rente-op-rente hebben ze daarmee lopen goochelen. En omdat ik helaas mijn energie maar één keer kan uitgeven heb k besloten akkoord te gaan met een veel te lage vergoeding van mijn schade. Dus. Ze zijn nooit meer mijn vrienden.

 

Anyway we zijn een jaar verder en onlangs belde ik omdat ik opnieuw wilde aflossen. Ik belde dus weer met de hypotheeklijn en dat was een leuk gesprek. Ik zag de bui echter al hangen toen ze me vertelde dat ik teruggebeld zou worden. En ik kreeg natuurlijk gelijk.

Ik had het telefoontje gemist. Dus de terugbelmevrouw stuurde een mailtje. Ze had het maarliefst één keer geprobeerd dus was ik weer aan de beurt. Daar word ik dan dus meteen een beetje geïrriteerd van: ik héb al een keer gebeld en in de wacht gestaan, dat hoeft voor mij dan niet nog een keertje over.

Ik stak mijn hoofd dus in het zand maar toen werd het gewoon veel te stil. Dus reply-de ik op de email.

Dat ik vond dat zíj míj mochten bellen.

En vervolgens belde ik toch maar zelf, twee dagen later. Want uiteindelijk hebben zij dan gewoon hun zin en hoeven ze me minder rente te betalen op mijn spaardepot.

De terugbelmevrouw kreeg ik na slechts twee keer bellen te pakken, hoera. Ze stelde me twee overbodige vragen en ze zou me vervolgens via email het formulier sturen dat ik dan moest ondertekenen en opsturen etcetera. Leuker kunnen ze het immers niet maken en ook niet makkelijker.

 

En vervolgens hoorde ik niets meer. En ik ontving ook niets meer.

 

Een paar dagen geleden mailde ik. Waarom moest het zo lang duren?

Een dag later kreeg ik een reactie:

Beste mevrouw Mariimma,

Hierbij informeer ik u over de mogelijkheid om een extra storting te verwerken op de meegroeipolis. Dit is 1 keer per polisjaar mogelijk. Het polisjaar van uw polis is van oktober tot oktober. Dat wil zeggen dat we uw verzoek in oktober kunnen verwerken.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoend te hebben geïnformeerd
 
Met vriendelijke groet,”

Een interessante reactie. Mijn polis loopt inderdaad van oktober tot oktober. Maar tot nu toe heb ik altijd in september al de omslachtige procedure in gang gezet inclusief formulieren en slakkenpost. Dat heb ik de emailmeneer van dé bank dus maar per ommegaande laten weten. Ik zie geen reden waarom de voorbereiding voor de bijstorting nog niet in gang gezet kan worden net als in de voorgaande jaren.

 

Conclusie?

Ik heb echt een kort lontje als het om deze bank gaat.

De ABNAMRO mensen. Wát een rotbank!!!!

 

 

 

13 gedachten over “Een storting doen in het spaardepot. Dat is dus tóch weer moeilijk…

 1. Beste Mariimma,

  Ik zag je blogs voorbij komen en moet je eerlijk bekennen dat ik schrok van je ervaringen met ons ten aanzien van de wijzigingen op je hypotheek.
  Als je er voor open staat, dan ga ik hier graag met je over in gesprek!
  Mag ik je vragen mij, via het ABN AMRO Whatsappnummer (06-13660024) of een privébericht op social media (ABN AMRO op Facebook of Twitter), een bericht te sturen met je telefoonnummer en een gewenst moment waarop ik je kan bellen?

  Met vriendelijke groet,

  Rob
  ABN AMRO Webcare

  Like

 2. Grappig altijd. Onze hypotheek bij ING ondergebracht bij nat ned. Aflossing gedaan van 30.000! Gewoon kwijtgeraakt. Bleef ergens zweven. Ze wisten niet waar het naar toe moest. Dus maar op een tussenrekening geparkeerd. De klant reageert wel….. Ik heb vervolgens iedere dag gebeld. Tot ze helemaal gillend gek werden. Het heeft nog veel te lang geduurd. Uiteindelijk excuses en een bos bloemen gekregen. Banken en hypotheken praat me er niet van

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja inderdaad absurd. Nu ik mijn reactie terug lees moet ik er een beetje om lachen. Maar toen het speelde waren we echt niet blij. We kregen zelfs een casemanager. Niet dat die er erg achteraan ging. En na afloop een tevredenheidsonderzoek. Heeft u even?

    Geliked door 1 persoon

 3. Nou bij Centraal Beheer is het niet veel beter. Daar moet je 4 tot 6 weken wachten voor je bericht krijgt. Van je storting houden ze eerst zoveel kosten in dat een bijstorting pas vanaf het eerste jaar rendeert. Boeven zijn het 😉 Ik mag de maandelijkse premie ook niet in 1x betalen om zo kosten te besparen. Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk van die spaarhypotheek af, ook al is het financieel gezien niet de verstandigste beslissing. Omzetten is helaas vanwege de grote spaarpot geen optie. Ik gun ze gewoon geen euro meer dan nodig is. Hier de spaarhypotheek inmiddels ingekort van van 2035 naar 2029 en heb nu een voorstel klaarliggen waardoor dit 2026 kan worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik blijf het vreemd vinden. Ik heb ook een hypotheek bij de ABNAmro. Ik kan gewoon geld overmaken naar een speciale rekening onder vermelding van mijn hypotheeknummer. Binnen twee weken ontvang ik een bevestiging. En met ongeveer zes weken een brief met mijn nieuwe bedrag. Ik heb geen spaarhypotheek.

  Like

 5. Argh. Rijd er naartoe en schiet ze kapot. (flauw gezegde hier ten huize)
  Een troost, de Rabobank is net zo stompzinnig met zulke (voor hen toch dagelijkse) dingen.
  Hopelijk schieten ze een beetje op straks.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.