TIK-TAK: leven met en zonder klok

Gisteren leefde ik met een klok. Nu doe ik dat natuurlijk in principe iedere dag; er zijn minimaal twee momenten per dag waarop het “op zich” wel handig is dat ik op tijd ben en dat vijf minuten een groot verschil kunnen maken. Ik breng en haal immers een vijfjarige van en naar school. Meestal ben ik te vroeg dus dat gaat wel goed.

Maar verder? Verder maakt het niet zo heel veel uit. 

Behalve dan gisteren. Toen maakte ik mee wat veel mensen – mensen met andere banen – dagelijks meemaken. Eens had ik óók zo’n baan: ik was interviewer en reisde dwars door Nederland om professionals te interviewen over welke keuzes zij maken in hun werk. En toen ik voor mezelf begon en meteen met personeel ging werken, vond ik dat ik het als leidinggevende niet kon maken om stelselmatig te laat binnen te komen rennen. Ook had ik toen – vanwege de druk die op de omzet stond – soms op een dag drie of vier acquisitiegesprekken op locatie, wederom dwars door Nederland. Ook dan is het niet echt een goede eerste indruk als je een kwartier te laat binnen komt.

Gisteren had ik óók zo’n dag. Eerst natuurlijk het vaste ochtendritueel dat nu – met pup – toch wel wat veranderd is. Ik nam Pippa ook mee, in het mandje van de fiets.

Dat was niet het beste idee van de wereld.

Ze zat al eerder in het mandje en dat ging best goed. Maar naar school is tóch wel een end en halverwege had ze er genoeg van. Gesoebat en gedoe… we waren dus niet op tijd op school. En Zonne – die dus nooit te laat komt en dat niet gewend is – durfde niet alleen de school in.

En om een lang verhaal kort te maken… de terugrit op de fiets was niet zo leuk… en om te voorkómen dat het arme pupje getraumatiseerd zou raken nam ik de tijd. En deed ik mijn jas uit wat ’t arme ding had het gewoon koud.

Maar zo zonder jas had ik het koud….

Vervolgens kwam ik te laat op een netwerkvergadering – gelukkig niet al te belangrijk maar toch…. – en “voor straf” liep die gigantisch uit en durfde ik daar niks van te zeggen.

En de printer liep vast. Terwijl ik vóór 2 uur ’s middags 100 maal drie A4-tjes dubbelzijdig moest printen. Dus daar deed ik ineens anderhalf uur over. Ook al omdat één van mijn uitzendkrachten niet op was komen dagen dus moest die vervangen worden en terwijl ik dus voor de vijfde maal een vastgelopen papiervel uit de printer trok en alle laden opnieuw en opnieuw open en dicht deed – want dat wil die printer dan – hing ik aan de telefoon met mogelijke vervangers.

Terwijl de pup ondertussen een plasje deed. Binnen. Dus er moest gedweild worden.

De datatypiste appte: ook zij zat inmiddels ook op werk te wachten dat ik haar even zou brengen. Maar dat lag nog in de auto van de enquêteurs, een kwartier lopen maar dat kon pas als ik die nieuwe vragenlijsten geprint had om ze in de auto achter te laten. Dus ik nam ’t hondje maar mee maar die mag nog maar tien minuten lopen en een doosje vragenlijsten plus pup dragen is toch wel lastig. Terwijl ondertussen de klok steeds meer richting de “3” ging en het tijd werd om Zonne op te halen. En ik geen brood meer in huis had. En ook geen dierenvoer want de internetbestelling deed er blijkbaar langer over.

Dat dus.

Ik lunchte pas om half vijf. Nadat ik Zonne had opgehaald van school,

 

Nee. Dan vandaag. Gewoon zónder pup het kind naar school. Thuis komen, muziekje aan en aan de slag. Theetje erbij. Beter…!

5 gedachten over “TIK-TAK: leven met en zonder klok

  1. Heel veel werk gaat hier echt op de klok, maar zelf doe ik het zo veel mogelijk zonder. Heb ook eigenlijk nooit een (werkend, want soms zijn ze wel gewoon mooi) horloge om en omdat ik meestal vanzelf vroeg wakker word, is de wekker ook meer voor de sier. Dat vind ik ook wel prettig, want anders zou ik me echt continu opgejaagd voelen. Overigens zie ik wel dat ik nu wel wat meer vaart moet maken.. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh ja een horloge. Nee die heb ik ook niet, gelukkig. Hoewel dat best makkelijk zou zijn af en toe, op de fiets, als ik naar school race… 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.