Kafka bij KPN

Dat is me toch wat, met die KPN…

Zakelijk had ik er ronduit slechte ervaringen mee. Zo kreeg ik een telefoonnummer van ze, toen ik net voor mezelf begon, dat op dat moment nog in de Gouden Gids stond als escortservice. En ik maar denken wie al die mensen waren die me buiten kantoortijden belden en niets inspraken op het antwoordapparaat…!

Het had nogal wat voeten in aarde om een ander nummer te krijgen en daardoor was ik ook dagenlang niet telefonisch bereikbaar. Heel vervelend allemaal en zonder dat ze sorry zeiden.

Jarenlang heb ik ze vervolgens gemeden. Maar toen er bij mijn huis glasvezel aangelegd werd, waren ze toch echt wel weer de voordeligste keuze (uit twee). Sindsdien gaat het goed.

Zakelijk belde ik over IP. Ik heb daar indertijd dure toestellen voor aangeschaft. En een telefooncentrale. Allemaal overbodig nu en eerlijk gezegd is ook mijn privé vaste telefoonnummer overbodig geworden. Want privé bellen alleen mijn ouders me op mijn vaste lijn. Hen inlichten dat het een ander telefoonnummer wordt – mijn huidige zakelijke nummer – leek me een kleine moeite. Ik zou dan al snel van dat koeiegrote toestel af zijn dat ik nu heen en weer moet slepen naar welke werkplek ik thuis ook kies…..

 

Dus vroeg ik een portering aan. Bij KPN. Nee, ik heb geen twee telefoonnummers meer nodig. Ja, graag het zakelijke nummer overzetten. Of ik een monteur wilde? Wat ging die dan doen? Kon de mevrouw dat niet vertellen? Maar hij kost wel 50 euro? Hm. Kan ik niet zelf op een knopje duwen of de router resetten? Kon ze me dat niet vertellen? Stuur me dan maar eerst informatie toe over wat die monteur gaat doen.

Een geïrriteerde KNP-telefoonmevrouw aan de andere kant van de lijn. Daar vind ik wat van, maar goed….

 

Vervolgens werd ik teruggebeld. Op mijn mobiele nummer. Om half 6 ’s avonds. Terwijl ik aan het koken was. De portering kon niet worden uitgevoerd omdat de contractnaam niet overeen kwam. Of ik even ter plekke de pan uit mijn handen wilde laten vallen om mijn laptop op te starten en een contract op te zoeken?

Nee dus.

Maar had ik het maar wel gedaan…. want terwijl ik dit blogje tik zit ik in de wacht. Bij de KPN. Want ik moest terugbellen met de contractgegevens van mijn huidige aanbieder. Gisteren deed ik een eerste poging. De poging duurde drie kwartier, inclusief meerdere keren in de wacht. De hele aardige mevrouw deed wat ze kon, inclusief overleg met collega’s maar het “EHBO-systeem” lag eruit dus ze kon niets voor me doen. De mevrouw die ik vandaag na 12 minuten wachttijd te pakken kreeg, zette me in de wacht en toen was – drie minuten wachten later – de verbinding verbroken. De mevrouw die ik daarna – weer na een lange wachttijd – aan de lijn kreeg was van facturering. Zij verbond me door met een meneer die vriendelijk en behulpzaam was maar er niet over ging en niets vreemds in het systeem zag. Die meneer dacht dat de portering gewoon in uitvoering was maar snapte ook niet waarom ik dan gebeld was. Dus hij verbond me toch maar door met de tweede meneer die me vertelde dat er inderdaad wél iets mis is met de portering maar hij is niet geauthoriseerd om daar iets aan te doen en kan niet doorverbinden.

Dus word ik nu teruggebeld. Ik schat zo in dat dat ’s avonds om half zes is. Wanneer ik aan het koken ben.

Dan laat ik die pan toch maar even vallen….

3 gedachten over “Kafka bij KPN

 1. Klanten zijn maar een vervelende kostenpost. Zonder klanten draait een bedrijf veel efficiënter, want klanten verstoren het bedrijfsproces enzo

  Bij Ziggo, ANWB als PostNL heb ik ongeveer dezelfde ervaringen als jij. Alleen over XS4ALL (overigens onderdeel van KPN) ben ik redelijk tevreden. Duurt even voordat je door de wachtrij bent, maar daar ben ik tot nu toe altijd naar tevredenheid geholpen. Dat zit volgens mij ook in het business model van XS4ALL en daar is de prijs ook naar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had het gisteren gewoon te doen met mijn telefoonmevrouw. Het een na het andere computersysteem crashte. En die zouden het er die medewerkers dus eigenlijk makkelijker op moeten maken.. ..

   Vervolgens paste ik ook nog niet in een hokje waardoor ze mijn informatie niet kon registreren….

   Ook de meneer van vandaag. Begreep het prima. Leek kundig. Maar…. niet geauthoriseerd..

   Like

Reacties zijn gesloten.