Poep en plas

Er is veel te vinden op internet over zindelijkheidstraining voor pups. Verhalen over dat ze pas zindelijk zijn als ze één jaar oud zijn en verhalen over hondjes die met 8 weken al zindelijk zijn, wisselen elkaar af. Zo ook de methode om ze zindelijk te krijgen: wel of juist niet met kranten en allerlei tijdschema’s waarmee je met ze buiten gaat. Iedereen adviseert iedereen, gevraagd of ongevraagd.

Toch lijkt de praktijk weerbarstig. Maar eigenlijk weet je dat al, als je ziet hoe veel besproken het onderwerp is op allerlei fora en advies-websites…

Wat niet helpt is dat onze pup diarree heeft sinds ze bij ons is. Het ontwormen dat ik na drie dagen deed, had geen effect. Komende woensdag mag de dierenarts met me gaan meedenken hierover.

Pippa vindt het buiten ook zó leuk, dat ze regelmatig vergeet dat ze daar misschien ook een plasje moet doen. Dat doet ze dan dus vervolgens binnen, tien minuten later. Ook daarover zijn tips te vinden op internet: eerst wachten tot ze plast en daarna pas gaan lopen of spelen. En ieder uur even naar buiten. Of iedere twee uur. Optillen bij het naar buiten gaan, neerzetten en blijven staan tot ze geplast heeft. Dat soort tips. Soms gaat dat een halve dag goed.

Ik sta dus regelmatig de vloer te dweilen en het vloerkleed heb ik na het derde plasje eruit gegooid.

 

Mijn conclusie is dat het een kwestie van geduld is. En doorzetten. Maar leuk is even anders. Hoewel ze wel heel lief is, dat wel….

Wat er wél leuk is? Het buitenspelen met zijn drieën. Dat zijn gouden momenten. Ook als Zonne op school is en Pippa en ik met zijn tweetjes spelen. En.. het hondje luistert al best goed. Ze weet wat “zit” is en meestal doet ze dat ook. Soms is het gewoonweg te moeilijk, bijvoorbeeld als ze buiten aan het spelen is. Ook kent ze het woordje “nee!” en “Pippa, kom!”. Ze apporteert heel schattig haar bal, met flappende oortjes. Ze volgt ons als een schaduw als ze los is en ze loopt (meestal…) heel goed aan de riem.

Het komt wel goed met Pippa en ons. Maar een middagje niet hoeven te dweilen zou wel erg leuk zijn……

 

2017-09-22 18.21.52
Pippa nodigt Otje uit om samen te spelen. Maar Otje is een poes. Die is goed in negeren. En brokjes zijn ook veel belangrijker voor de poes. 

 

2017-09-20 15.24.21
In de bolderkar. Kleine hondjes mogen immers niet te ver lopen en kleine meisjes willen naar de kinderboerderij. 
2017-09-19 17.25.24
Samen in het bos. Wat een mooi gezicht. Dan kan ik wel weer een dagje met de dweil in de weer. Als tegenprestatie….

 

10 gedachten over “Poep en plas

 1. Onze pup liet ik elke keer plassen nadat ze gegeten of gedronken had en nadat ze geslapen had. En s nachts sliep ze in de bench en ging piepen als ze moest en dan liet ik haar ook meteen buiten.
  Eerst was dat dus heel vaak naar buiten maar zo is ze best snel zindelijk geworden.

  Like

 2. Ook al hebben wij nu twee super leuke honden, de ene als pup gekomen en de andere al volwassen uit het asiel, toch smelt ik weg bij het zien jullie pup. Het zindelijk worden komt zeker goed. Elke hond is verschillend, maar hoe verschillend ze zijn, regelmaar geeft ook een hond houvast. Maar het oplossen van de diarree zal denk ik al veel helpen. Samen met de dierenarts kom je er vast wel uit.
  En een pup zo uitgeput van het spelen in de bolderkar zien liggen is gewoon heerlijk. En wat laadt hun batterij weer snel op.
  Fijn dat je ons laat meegenieten van jullie honden belevenissen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een droppie! Met het zindelijk worden komt het vast goed. Wel verstandig om bij de dierenarts te informeren over de diare.
  Wij hebben ook pups gehad en de 1 werd eerder zindelijk dan de andere .
  Pippa lijkt me echt een schatje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vond het zo’n gedoe om de hond zindelijk te krijgen. Als ik me goed vasthield aan vaste tijden (wekkertje in mn telefoon) en dan buiten op het gras zetten, dan ging het wel goed. Maar mijn wederhelft deed het dan weer heel anders en dan ging het weer in de soep. Met als gevolg dat ik voortdurend voor Jan l*l buiten stond en daarna binnen alsnog stond te dweilen.

  Dat ze steeds aan de diarree is, is wel zorgwekkend. En een gedoe in huis. Hopelijk heeft de dierenarts een goede oplossing.
  Het gebeurt hier ook regelmatig (ze is inmiddels 2), maar vooral omdat ze uit de kattenbak eet of dingen op straat eet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is inderdaad gedoe. Ook zonder wederhelft….

   Maar…. vanmorgen voor het eerst sinds ze er is de dag niet begonnen met poep en plas ruimen.

   Babysteps….!!

   Like

 5. Aah wat een droppie! Dat buiten plassen komt vast goed. Volhouden inderdaad – met als voordeel dat je thuis werkt. Dan gaat het aanleren hopelijk sneller.

  Like

 6. Wij hebben veel gehad aan hyndolac capsules voor de hond om de darmen rustig te krijgen. Het zijn paardemelk capsules, dierenartsen staan hier wat sceptisch tegen over. ( omdat ze er zelf niets aan verdienen) meerdere mensen waarbij wij de capsules opgenoemd hebben, hadden positief resultaat.

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh wat een schatje en ja puppy opvoeden is heel druk, je hebt er weer een baby bij;)
  Hoop dat het minder wordt met de diarree, zielig als ze nog zo klein zijn en er is al wat.
  Veel plezier met Pippa!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.