Hoe het met beleggen gaat in oktober

Het gaat goed met beleggen: de laatste maand is de waarde van mijn portefeuille per dag ongeveer een tientje gestegen.

Dat mocht ook wel, want ik stond in de min. Op een gegeven moment wel honderd euro!

Inmiddels is dat wel andere koek. As we speak zit ik op plus €261,61.

ASML gaat als een tierelier. Alphabet gaat minder slecht dan een tijd geleden (maar nog steeds verlies ik waarde op dit aandeel), Boskalis gaat prima, Galapagos kocht ik op het laagste punt in de laatste zes maanden en staat nu dus zwaar in de plus, Johnson & Johnson gaat oké, op Netflix sta ik nog steeds in de plus, Randstad doet het goed en ook de ETF’s staan – gematigd natuurlijk, want zo werkt dat met ETF’s – in de plus.

 

Tja de markt kan instorten. Maar vooralsnog heb ik binnen drie maanden al 5% rendement te pakken. Da’s toch lekker…!

14 gedachten over “Hoe het met beleggen gaat in oktober

 1. Ik zit tot gisteren op 14.4% in 2017.

  Vraag me wel af wat iemand met meer dan 20% in portefeuille heeft. Bij mij is de inschrijving op de emissie van januari Rabo ledencertificaten de grote winnaar. Van 108% naar 122% + rente.

  Like

  1. Dit is een beleggings fund in de VS dat belegd word door een mutual fund. Ik ben er toen ik er woonde mee begonnen en heb het nog altijd. Al 17 jaar nu.

   Like

 2. Ik hebzover voor dit jaar 20.3% rendement. Echt nog nooit gebeurd in al de jaren dat ik al in belegging zit. (Sinds 2000)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kijk niet zo vaak naar mijjn aandleen. Er zit zoveel “ruis” in, en het is een momentopname. Die pas wat belangrijk is op het moment dat je gaat verkopen, of wilt kopen.
  Dus naast geen-informatie levert kijken me wel stress op. Dat kost me veel energie, en dat was nu net niet de bedoeling.

  Like

  1. Goede keuze! Verlies hakt er zwaarder in dan winst en historisch gezien zijn er maar net iets meer dagen dat de beurs gestegen is dan dat ‘ie gedaald is. Al die gedaalde dagen komen echter harder aan dan de gestegen dagen aan geluk opleveren 😉

   Like

 4. Mooie resultaten zeg! Wij hebben alleen belegd in ETF’s. Door wat foutjes met kosten hebben we bij DeGiro nog een negatief rendement. Bij BrandNewDay staan we wel in de plus 🙂

  Like

 5. Mooie resultaten! Ik koop eigenlijk alleen nog maar ETF’s voor langere termijn. Leuk dat je de resultaten deelt 🙂 Koop je nog regelmatig bij?

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat gaat goed!! Ik log net even in en schrik er gewoon van; ik hing de laatste twee weken steeds wat rond de 65 euro in de plus, met af en toe een momentje 58 en soms een momentje 67 en sta nu op ruim 76 euro! Dat is behoorlijk wat, op een portfolio van (exclusief dat verschil) nog geen 800 euro..

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.