Altijd weer de vaatwasser

Ik heb niet zo veel te bloggen. Ik maak niet zo veel mee. En dat wat ik meemaak is niet altijd een onderwerp om over te bloggen. Een zakelijke samenwerking die tegenviel. Dat ik dan vervolgens niet voor betaald kreeg voor heel veel meerwerk. Strubbelingen in de familiesfeer.

Dat soort dingen. 

Het maakt dat ik weinig energie heb. Ik hobbel maar een beetje aan en probeer in het moment te leven. Niet te veel moeten dus, deze weken. En dan is het fijn als je een hondje hebt die inmiddels wandelingen van een half uur aankan, en je kind op een school zit die aan het rand van het bos ligt.

Dus ik wandel. Ik maak foto’s van bladeren en zet die op Instagram. Ja kijk, ik heb een leuk leven, ik wandel en kom buiten. Ik hoef niet meer fulltime te werken. Ik ben geen loonslaaf.

 

En ondertussen voer ik vervelende telefoongesprekken met mensen die me dingen verwijten die ik niet voor ze kan veranderen en trek me de dingen veel te veel aan. Ik probeer te leren:

Als mensen te hoge verwachtingen hebben van het leven en de rol die ik daarin zou moeten spelen, dan is dat niet persé mijn probleem.

Mensen die zich gedragen als grote kinderen moet je misschien niet altijd serieus nemen.

Ik ben niet verantwoordelijk voor het levensgeluk van de oudere generatie.

En ik ben niet geschikt voor de functie van secretaresse. Ik hoef niet samen te werken met mensen die me alszodanig behandelen.

Wanneer iemand zich ongenuanceerd negatief uit tegen mij, mag ik best vertellen wat dat met me doet en me hardop afvragen of dat werkelijk is wat ze willen bereiken.

En ik hoef niet altijd gelijk te krijgen. Ook al heb ik het wel. Laat ik eens wat vaker proberen om iets van me af te laten glijden. Als een eend mijn veren schudden en dat die druppels dan weg zijn….

 

Ondertussen hobbel ik door. Ik wandel. Ga naar de zwemles van mijn kleuter en probeer haar te leren dat ze zich niet met anderen zou moeten vergelijken, maar met zichzelf een week geleden. Ik ga wat nieuwe samenwerkingen en verbanden aan en stuur een mailing uit. Doe de BTW-aangifte. Ik ben blij dat mijn puppy al twee weken geen diarree meer heeft en dientengevolge niet meer binnen poept. En bovendien steeds beter leert om ook niet binnen te plassen. Ik leer haar zitten, liggen, komen, rustig doen, bij me blijven. Met woord en gebaar. Ik heb steeds meer interessante gesprekken met mijn verse zesjarige. Over het hondje Laika, dat er niet voor gekozen heeft om naar de ruimte gestuurd te worden en over waarom tijgers strepen hebben. Over wat milieu is en waarom mensen werken. Waarom dingen geld kosten en wat economie is. En over wat er met je gebeurt als je dood gaat. Ik vouw een wasje en ruim die vaatwasser uit. Altijd weer de vaatwasser. Want als ik die niet doe, is het huis binnen drie dagen een puinhoop. Of in ieder geval de keuken. En dan volgt de rest van het huis vanzelf.

 

Dit is voor nu wel even genoeg.

Die energie die komt wel weer.

 

7 gedachten over “Altijd weer de vaatwasser

  1. Herkenbaar, gelukkig gaat het (meestal) weer over. En anders idd vasthouden aan de vaatwasser.
    Of lees een goed boek, ook een lekkere afleiding. Sterkte!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.