Dag oktober, hallo november

Dag oktober, maand met regen maar ook prachtige zomerse dagen, veel wandelingen in kleurrijke bossen met de pup. Maand waarin we niet op vakantie gingen toen het kon. En dat ik daarvan leerde dat ik gewoon ALTIJD wél weg moet gaan in die herfstweek.

Maand waarin Zonne zes jaar oud werd en zich steeds meer thuis ging voelen op haar nieuwe school, in haar nieuwe klas. De maand ook, waarin die verjaardag toch niet helemaal gevierd werd zoals zij en ik het gehoopt hadden, maar de dag naar de Ef.teling maakte wel héél veel goed.

Oktober, de maand waarin ik met horten en stoten de huizenverkoop voorbereidde, maar waarin er ook gewoon heel veel gebeurde wat veel energie van me vroeg, waardoor ik opnieuw veel minder deed dan dat ik wilde…

Dag november, maand van grijze natte dagen en dat het zo ontzettend vroeg donker wordt, alweer. De maand waarin ik altijd de uitdaging tegenkom om het leuk te vinden: die korte dagen en de vele uren waarin het donker is. En niet opzien tegen die nog donkere maanden die erna nog volgen…..

Veel gezellige kaarsjes, dan maar….

November wordt de maand waarin ik even goed wil stilstaan bij hoe het eigenlijk gaat met mijn uitgaven. En hoe ik daar – met mate – weer wat strakker in kan worden.

November, de maand die ik goed begon met wat opruimacties en verkopen van spullen die we niet meer nodig hebben. Ik verdiende in deze eerste dagen al 70 euro met marktplaatsverkopen, waaronder die commode die al 3 jaar in de weg stond. Nu kan ik eindelijk weer makkelijk de zolder op!
De maand waarin ik het heel rustig zal hebben qua werk, waardoor er – hopelijk – in mijn hoofd genoeg ruimte komt voor andere dingen: nieuwe dingen. Er is weer wat meer beweging de laatste week en ik ga proberen dat de hele maand vast te houden….

De maand ook, waarin ik mezelf voorgenomen heb om meer bij mezelf te blijven. Een maand waarin ik ’s morgens, wandelend met mijn pup, gewoon soms helemaal niet hoef na te denken of monologen te voeren tegen mensen die me niet behandelen zoals ik het verdien. De maand waarin ik mezelf ga vertellen dat ik problemen van anderen niet op hoef te lossen. Dat ik niet aan dode paarden hoef te trekken. Dat ik verwachtingen kan loslaten: verwachtingen die ik mezelf stel en die anderen van me hebben.

Dat gaat vast niet lukken in één maand.. maar… babysteps, dan misschien?

Ik heb de voornemens en doelen even helemaal los gelaten maar probeer wel wat thema’s terug te laten komen, deze maand. Het werkt voor mij op dit moment niet om me een deadline te stellen dat het huis binnen twee weken te koop zou moeten staan en dat dat dan niet lukt. Ook niet wanneer ik daar kleine stapjes van maak. Het gaat zoals het gaat en soms is dat goed genoeg. Zeker in november.

Want eigenlijk vind ik november best wel stom…..

3 gedachten over “Dag oktober, hallo november

  1. Haha, herkenbaar! Ik vind november ook altijd zo’n blah-maand. Maar nu ik een beetje probeer deze maand te gebruiken om weer overzicht te krijgen, prioriteiten helder te stellen, meer de richting in gaan die aansluit bij m’n gevoel enzo, zou ik er bijna zin in krijgen! Ik werd trouwens ook even getriggerd door wat je zegt over bij jezelf blijven en niet andermans problemen oplossen. Ik ben daar ook een ster in (niet speciaal in het oplossen, wel in het willen oplossen en het me aantrekken) en kwam een poosje terug iets tegen dat mij daar echt wel een andere kijk op gaf/hielp. Ik heb er een stukje over geschreven op mijn andere blog, misschien heb je er wat aan: https://average-to-awesome.com/2017/09/29/not-my-circus-not-my-monkeys-how-to-reduce-stress/

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier ook moeite met de herfst en de winter, ben echt een voorjaar- en zomermens. Wat me ‘troost’ is wat ik laatst las: er kan geen voorjaar en zomer zijn zonder herfst en winter: in de natuur ‘wil’ de zomer de herfst, de herfst de winter, en het winter weer het voorjaar. Het hoort bij elkaar. Dat geeft me een soort van rust in mijn weerstand tegen de wintermaanden. En babysteps ja, i.p.v. ongeduld (ook met jezelf en wat je wilt of vindt dat je moet bereiken, en wel nu 😉 ). Deze blog spreekt me extra aan, mooi inkijkje in wat jou bezighoudt, en fijn herkenbaar. Succes met de stapjes!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.