De wilde haren los

Vorige week schreef ik er al over: ik vond de puppycursus een verschrikking…

Toen ik een paar uur later de eerste reacties las, wist ik het zeker: ik ging dat mezelf gewoon niet meer aan doen. Dat scheelde me ook nog eens geregel, vorige week, want de oppas had al laten weten dat ze die week niet kon komen.

Ik bleef dus lekker thuis en vierde het met een warme chocomel.

Inmiddels zijn we een week verder en zonder tegenbericht komt de oppas komende donderdag weer.

Nu zou ik haar kunnen afzeggen.

Ik bedoel: dat bespaart me mooi weer 15 euro. En er is eigenlijk geen reden om een oppas te laten komen.

 

Maar…

Ik kan ook ….

Gewoon… omdat het kan…

Ein-de-lijk eens terugkomen op een voornemen dat ik in de afgelopen drie of vier jaar, ieder jaar – en soms meer dan eens per jaar – maakte: mezelf een vrije avond gunnen. Een avond waarin ik gewoon altijd een oppas laat komen. Zodat ik de hort op kan. Eens een filmpje pakken, zuipen met vriendinnen, wie weet zelfs wel eens een man versieren…

Ik zit immers al dik zes en een half jaar achter de geraniums!

 

Zojuist stuurde ik dus wat berichtjes uit: naar een paar vriendinnen. En naar de oppas. Of ze er rekening mee zou willen houden dat ze wat langer blijft. Want ook als die vriendinnen allemaal niet kunnen gaat deze mama de stad in, komende donderdag.

Lekker naar de film!

 

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, leukedingendoen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De wilde haren los

 1. Siny zegt:

  Goed idee, veel plezier

  Like

 2. Wieteke zegt:

  Goed idee, was destijds de beste tip die ik kreeg bij het opstellen van de omgangsregeling: zorg dat je ex ook een doordeweekseavond heeft, elke week. Heerlijk even film, even de kroeg in, bij kletsen of gewoon niks.

  Heel veel plezier.

  Liked by 1 persoon

 3. Anja zegt:

  Meid, groot gelijk. Mijn vriendin zei ooit: “deze mama is een stuk leuker wanneer ze af en toe geen mama hoeft te zijn”. Amen to that.

  Like

 4. Mammalien zegt:

  Ha! Opeens is het daar ook weer eens tijd voor ja. Geniet!

  Liked by 1 persoon

 5. Janny zegt:

  Onze kinderen zijn inmiddels twintigers, dus al meer dan twintig jaar ben ik ‘de moeder van’. In al die jaren van moeder zijn, hebben zowel mijn man als ik er voor gezorgd dat we met regelmaat activiteiten hadden voor ons zelf, soms samen, maar vaak genoeg alleen of met onze eigen vrienden. Het gaf en geeft ons energie. Dus die avond bioscoop zeker doen, geniet ervan!

  Like

 6. MvhJ zegt:

  Good for you! Lekker genieten. En erin houden!

  Liked by 1 persoon

 7. Lot zegt:

  Heel veel plezier wens ik je met je losse haren.

  Liked by 1 persoon

 8. Anoniem zegt:

  De puppycursus inruilen voor een leuke avond, klinkt als een goede keuze 🙂

  Liked by 1 persoon

 9. als een jonge hond de stad in? Ik zal mn vrienden in die stad waarschuwen…. 😉

  Liked by 1 persoon

 10. Nans zegt:

  Klinkt een stuk beter dan die puppiecursus 😉

  Dusss…. veel plezier! woehoeeeee! 😁

  Like

 11. Heerlijk, hopelijk kunnen ze. Vast veel plezier!

  Liked by 1 persoon

 12. Pingback: Me-Time | Mariimma

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s