De wilde haren los

Vorige week schreef ik er al over: ik vond de puppycursus een verschrikking…

Toen ik een paar uur later de eerste reacties las, wist ik het zeker: ik ging dat mezelf gewoon niet meer aan doen. Dat scheelde me ook nog eens geregel, vorige week, want de oppas had al laten weten dat ze die week niet kon komen.

Ik bleef dus lekker thuis en vierde het met een warme chocomel.

Inmiddels zijn we een week verder en zonder tegenbericht komt de oppas komende donderdag weer.

Nu zou ik haar kunnen afzeggen.

Ik bedoel: dat bespaart me mooi weer 15 euro. En er is eigenlijk geen reden om een oppas te laten komen.

 

Maar…

Ik kan ook ….

Gewoon… omdat het kan…

Ein-de-lijk eens terugkomen op een voornemen dat ik in de afgelopen drie of vier jaar, ieder jaar – en soms meer dan eens per jaar – maakte: mezelf een vrije avond gunnen. Een avond waarin ik gewoon altijd een oppas laat komen. Zodat ik de hort op kan. Eens een filmpje pakken, zuipen met vriendinnen, wie weet zelfs wel eens een man versieren…

Ik zit immers al dik zes en een half jaar achter de geraniums!

 

Zojuist stuurde ik dus wat berichtjes uit: naar een paar vriendinnen. En naar de oppas. Of ze er rekening mee zou willen houden dat ze wat langer blijft. Want ook als die vriendinnen allemaal niet kunnen gaat deze mama de stad in, komende donderdag.

Lekker naar de film!

 

 

13 gedachten over “De wilde haren los

 1. Pingback: Me-Time | Mariimma
 2. Onze kinderen zijn inmiddels twintigers, dus al meer dan twintig jaar ben ik ‘de moeder van’. In al die jaren van moeder zijn, hebben zowel mijn man als ik er voor gezorgd dat we met regelmaat activiteiten hadden voor ons zelf, soms samen, maar vaak genoeg alleen of met onze eigen vrienden. Het gaf en geeft ons energie. Dus die avond bioscoop zeker doen, geniet ervan!

  Like

 3. Meid, groot gelijk. Mijn vriendin zei ooit: “deze mama is een stuk leuker wanneer ze af en toe geen mama hoeft te zijn”. Amen to that.

  Like

 4. Goed idee, was destijds de beste tip die ik kreeg bij het opstellen van de omgangsregeling: zorg dat je ex ook een doordeweekseavond heeft, elke week. Heerlijk even film, even de kroeg in, bij kletsen of gewoon niks.

  Heel veel plezier.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.