Nog één week…

Ik had me voorgenomen om weer wat bewuster na te denken bij mijn uitgaven aan boodschappen.

Ik zie overigens nu, dat ik dat blog heel optimistisch “het eerste voornemen” noemde, maar volgens mij is het daar voor deze maand een beetje bij gebleven, ahem…

 

Never mind. Ik deed mijn best om minder uit te geven aan boodschappen. Al heel knap.

Dat deed ik door weer te gaan werken met een weekmenu. Ik vond een geweldige app die via mijn blog inmiddels al meer dan 300 maal is bekeken (en dan heb ik niet eens aandelen…). Deze app blijft me verbazen. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik met deze app heel makkelijk mijn voorraad kon beheren. En laatst werd het nog gekker: nadat ik met een klikje aangaf dat ik inderdaad het recept had bereid, waarna de app de ingrediënten automatisch uit mijn voorraad haalt, kreeg ik een waarschuwing dat daarmee mijn voorraad aardappelen helemaal op was. En of ik deze wilde toevoegen aan mijn boodschappenlijst..?

Ik moest daar toch echt wel even van glimlachen. Heerlijk, zo’n app die mij, chaoot die ik ben, helpt om dingen op een boodschappenlijstje te zetten….

 

Maar goed. De boodschappen dus. Daar ging ik deze maand extra op letten….

Inmiddels is het de 24e en heb ik gisteren al mijn uitgaven van de laatste twee weken bijgewerkt.

Ja, ik kocht gewoon af en toe wat lekkers. Woensdag nog kocht ik een heerlijk bak van het lekkerste ijs van de wereld. Om te vieren dat we de schat gevonden hadden. En één keer kocht ik heel veel sushi. Heerlijk.

Ik maakte wat op uit de voorraad, maar er kwam ook gewoon voorraad bij. En de koelkast is op dit moment nog behoorlijk gevuld.

 

En toch gaf ik “maar” 187 euro uit, deze maand. Tot nu toe. Ook als ik de komende week nog voor 100 euro boodschappen doe – wat ik betwijfel -, dan blijf ik behoorlijk onder mijn gemiddelde maanduitgaven aan boodschappen voor dit jaar (want dat was 344 euro en dat vond ik te veel).

Dus ja. Vooralsnog helpt het om er meer aan te denken. En dat weekmenu. Dat helpt ook. \Ik heb inmiddels overigens een nieuw persoonlijk record “werken met een weekmenu” gevestigd, namelijk drie weken. Daarin heb ik een aantal heerlijk recepten aan mijn “arsenaal” toegevoegd. Leuk, toch?!

 

7 gedachten over “Nog één week…

 1. Ik kan dat dus echt zo moeilijk volhouden hè. Ik schreef al eerder: wij hebben nu HeloFresh, 4 maaltijden per week. Genoeg tijd voor mij om creatief te koken en/of te halen of elders te eten en toch structuur. Ik heb de app ook gedownload, misschien moet ik er wat serieuzer in worden.

  Geliked door 1 persoon

   1. Even flauw doen hoor, maar de hypotheekrente moest je sowieso al betalen neem ik aan. Zou je het overgebleven/uitgespaarde geld niet beter kunnen aflossen op de hypotheekschuld dan?

    Like

   2. Dat was inderdaad een grapje. Check de smileys.

    Ik doe niet aan “potjes”. Ik heb geen vast inkomen. Ik houd dus geen “geld over” dat ik dan overhevel naar een ander virtueel potje. Ik geef gewoon wat minder uit aan boodschappen deze maand.

    Like

 2. Haha, goed bezig hoor! Ik had het bericht over je app ook even op FB gedeeld, kreeg daar ook veel respons op! Misschien toch even kijken naar aandelen? 😉 Hier heb ik deze maand gewoon nog geen grote boodschappen gedaan, dus het viel mee. Wel ben ik een keer stevig de mist ingegaan toen ik mijn duurzame boodschappen bij de AH ging ophalen en bij het afrekenen de kaart niet bij me had (ik had alle pasjes in mijn zak gestopt, dat kaartje in m’n portemonnee, dus ik liep met portemonnee naar buiten en dacht: och, die kan ook wel thuis blijven…:| ). No way dat ik toen alles weer terug ging leggen. Gelukkig was het iets van €20 bij elkaar en niets dat ik anders ook niet had gekocht. Ik moest alleen de volgende dag dus weer…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.