Marktplaatsverkopen

Nadat ik mijn blog van gisteren schreef, bedacht ik me dat ik niet “slechts” één voornemen had. Ik had er nóg eentje. Ik zou namelijk aan de slag gaan met marktplaatsverkopen.

Dat voornemen maakte ik al maanden. Maar deze maand kwam het er zomaar ineens van….

Ik zette best het één en ander online en het ging als een trein.

Kijk maar:

 • De hondenbench die ik kocht voor Pippa – via MP – en die na drie weken al te klein was: 25 euro (dat was ik wat ik eraan uitgegeven had…)
 • Een Senseo koffie-apparaat: 15 euro
 • Vier puzzels voor 10 euro
 • Een broodbakmachine: 15 euro
 • Een commode die echt al drie jaar in de weg stond: 50 euro
 • Een kattenkrabton waar Otje haar neus voor ophaalt: 10 euro.

 

Alles bij mekaar toch meer dan 100 euro…!

Het plan is natuurlijk om alles wat ik niet wil meeverhuizen, te verkopen. Zeker wanneer die grote spullen weg zijn, maakt het bovendien een groot verschil met hoe opgeruimd bijvoorbeeld mijn kelder eruit ziet. Die zag er al een stuk beter uit, maar de zooi in die éne hoek wordt nu steeds kleiner…!

Zo blijf ik af en toe – met vallen en opstaan want ik blíjf met moeilijk vinden om dit prioriteit te geven – mijn huis opruimen waardoor dat moment waarop het huis daadwerkelijk in de verkoop gaat, steeds dichterbij komt.

Inmiddels had ik nog maar twee dingen te koop staan op Marktplaats. Het wachten was op zonnig weer, waardoor het in mijn ietwat donkere huis licht genoeg zou zijn om weer wat foto’s van spullen te maken en deze online te gooien. Gisteren kwam het daar zomaar van. Ik hoop dat er nog veel goede verkopen zullen volgen!

 

6 gedachten over “Marktplaatsverkopen

 1. Goed bezig! Dat ruimt lekker op en levert ook nog aardig wat op.
  Hier vandaag weer een ritje naar de kringloop, dus ook weer een wat leger huis.

  Like

 2. Volgens mij is deze periode een gunstig moment om spullen te verkopen via marktplaat.
  Hier momenteel ook goede zaken via marktplaats. Spullen die ik eerder dit jaar al een keer op marktplaats zette zonder resultaat zijn nu grotendeels de deur uit, naar een nieuwe eigenaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, ik ben ook aan het verkopen gaslagen in de plaatselijke verkoopssite. EHt gaat redelijk, maar ik blijf het lastig vinden omdzt je er zoveel tijd in steekt met vragen beantwoorden, een bod accepteren en afspreken met iemand die op het laatste nippertje toch afhaakt, onzinbiedingen te verwijderen enz.
  Achja, moeilijk gaat ook zeker?:-)

  Like

 4. Fijn.
  Dit lijkt me een goede periode voor Marktplaatsverkopen, vanwege de naderende feestdagen en de behoefte(dwang soms) om elkaar cadeautjes te geven.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat zijn best grote dingen! Ruimt lekker op zo. MP is leuk, maar ik moet altijd uitinken dat ik tegelijkertijd niet ook van alles ga kopen 😊

  Like

Reacties zijn gesloten.