Een hondenleven, deel 3…. positief zijn over dit weer, kan dat dan…?

Ik had er wel wat moeite mee vanmorgen. Het hele weekend, eigenlijk… want ik vond het maar erg koud en stom weer. Die donkere ochtenden… aan mij is het niet besteed…

Toch maakten we er het beste van dit weekend. Op vrijdagavond stelde ik Zonne voor om de volgende dag ’s middags weer te gaan schatzoeken. Maar uiteindelijk gingen we ’s morgens al. Mijn enthousiasme over naar buiten gaan was 100% gelogen, maar toch was het aanstekelijk. Zonnes enthousiasme was wél echt en Pippa… die is AL-TIJD enthousiast want een pup van vier maanden. Uiteindelijk werkte het doen alsof ik enthousiast was, dus tóch….

Het was droog. Dat hielp. En het was een mooi bos, waar we met het blauwe autootje naartoe reden. Fietsen is gezien de huidige samenstelling van ons gezinnetje (moeder, zesjarige en pup) niet mogelijk en ik vond dat hélemaal niet erg.

Eigenlijk mag Pippa maximaal 40 minuten achter elkaar lopen, gezien haar leeftijd. Daar gingen we wel wat overheen, tijdens het schatzoeken. Maar het tempo was erg laag en bovendien hebben we tussendoor twee keer op een bankje gezeten.

We hebben wél mooi twéé schatten (geocaches) gevonden, superleuk!

Dus eigenlijk was het nattige kouwige weer zaterdag geen enkel probleem!

 

Op zondag gaan we altijd samen klimmen (binnen) van een uur of 10 tot 2. Dan ben ik wel klaar voor de rest van de dag, qua actief zijn. Het verplichte middagrondje met Pippa is me dan al bijna te veel….

En vanmorgen. Gatver wat een rotweer. Voor de eerste keer sinds de pup bij ons woont had ik géén zin in onze vaste ochtendboswandeling….

Maar we gingen toch. En het was droger dan dat ik dacht. Wel koud. En druipende bomen en modder. Bah.

rain-5-1520315-640x480

 

 

Sindsdien regent het. Even voor de goede orde: ik mopper over het weer omdat het ook echt wel nat is. En daar heb ik óók last van als ik thuis met drie paar sokken aan naar het raam kijk.

 

 

 

Nog drie en een halve maand tot het voorjaar…….. …… .. .. ….. … …….. ……

11 gedachten over “Een hondenleven, deel 3…. positief zijn over dit weer, kan dat dan…?

 1. Héél herkenbaar! Ik moet echt m’n best doen om er deze dagen (want als ik ga denken dat het nog 3,5e maand duurt, dan kan ik helemaal wel opdoeken) echt een beetje wat van te maken, dus zet ik nog een keer lekkere thee, snuif ik nog eens aan een vanillekaarsje en duik ik waar mogelijk vroeg in bed. Ik zal blij zijn als de zon weer (veel!) schijnt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb een stappenteller op m’n telefoon waar ik een beetje fanatiek mee doe. Alleen maandag haakte ik af… Wat een rotweer! Dit weekeinde heb ik hier soms de zon gezien!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het geluid van regen op je raam juist altijd heerlijk, knus en rustgeveend. Maar wanneer je naar buiten gaat mag die kraan in de lucht van mij inderdaad ook wel dicht ;-).

  Like

 4. Ik leef met iedereen in Nederland mee! Ik vind/vond november zelf altijd de ergste maand. Zo grauw en grijs en dan nog een heel zwikje donkere maanden voor de boeg.

  Een kleine, relativerende noot (wie weet helpt het). In Spanje is het dit jaar extreem droog geweest. In Asturias hadden we geen water meer, in Galicië waren er vreselijke bosbranden en in Andalusië – waar ik nu ben – viel de laatste regen in mei. Voor woensdag is er regen voorspeld. Daar wordt hier enorm naar uitgekeken. Het is qua regen oneerlijk verdeeld in de wereld…

  Geliked door 1 persoon

 5. Maar over 4 weken gaan de dagen al weer lengen!
  En het regengedoe is in december waarschijnlijk weer over (check de statistieken maar op: hetregentbijnanooit.nl. Is echt jouw buurt ook nog). November en februari zijn de koud-en-plens maanden, december en januari zijn wel donker (en soms koud) maar niet zo plenzerig. Dus het komt nog wel goed hoor.
  Nu gewoon heerlijk choclademelk excuses.En breien. En spelletjes op tafel.

  Like

  1. Vandaag inderdaad twee keer met hond gewandeld zonder regen. Maar desondanks was alles nat. En ik was gewoon in een klagerige bui…. dat vooral….

   Like

 6. Zaterdag viel mij ook enorm mee, gewoon naar buiten gegaan en op een klein buitje na prima weer gehad. Zondag daarentegen was voor het noorden regen voorspeld, wij waren niet in het noorden aan het geocachen, maar in het oosten en waren er niet goed genoeg op gekleed. Erg nat en koud geworden. Vandaag ben ik blij dat ik er niet uit hoef, de regen valt gestaag, het is koud en waait hard. Ik heb geen hond die ik moet uitlaten, geen geocaches om te zoeken vandaag, maar zit achter de laptop voor mijn werk, lekker thuis achter glas. Kopje thee erbij en hopen dat het morgen weer droog is. En ja, ik kijk ook al heel erg uit naar de lente! Kan niet snel genoeg komen, wat mij betreft.

  Geliked door 1 persoon

 7. O heel herkenbaar. Ik vind regen en wind niet zo erg, maar in combinatie met kou – waterkoude – word ik er niet blij van. Ueberhaupt kom ik veel te weinig buiten en beweeg ik te weinig – en de kids ook – dus we overwegen halfslachtig een hand. Niet alleen daarom uiteraard, het zou meer de laatste horde zijn om te nemen tot de aanschaf van een huisdier. Nog wel even goed uitzoeken wat en hoe precies want oudste zoon is stevig allergisch voor vrijwel alles. Niet dat dan niets kan, maar in elk geval niet alles. Geocaching doen we wel regelmatig, al moet ik zeggen dat het bij dit weer ook wel met een lichtje zoeken is naar motivatie.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.