Vier snelle en makkelijke recepten. En ook niet duur.

Ik maakte een heerlijke maaltijd.

“Getver” zei Zonne. Dat zegt ze eigenlijk tegen elke warme maaltijd behalve frietjes, dus ik trek het me niet meer aan.

Ik werd geïnspireerd door een ander recept en paste het vervolgens aan. Het gaat als volgt:

Ingrediënten: spruitjes, shoarma (mag ook vega zijn), aardappelen, scheutje melk, klontje boter (zodat je er aardappelpuree van kunt maken) en crème fraiche.

20171127_175345.jpg

 • schil aardappelen en kook ze gaar.
 • maak spruitjes schoon en kook ze beetgaar.
 • Roerbak de shoarma.
 • Maak van de aardappelen puree met de klont boter en melk. En zout. En ik deed er een bosuitje door. Maar ach dat mag je zelf weten.
 • Gooi de spruitjes bij de shoarma en roer er de crème fraiche doorheen.

Klaar!

Eigenlijk moest het nog in de oven en dan een half uur wachten met kaas erop. Maar daar had ik geen zin in.

Ik vond het heerlijk. Zonne at de aardappelpuree, begon drie keer dapper aan de spruitjes-met-shoarma en vroeg vervolgens of ze zonder eten naar bed mocht. Dat hoefde niet, ze kreeg wèl een boterham met kaas en tomaat. Ze vindt immers weliswaar iedere maaltijd “jakkie bah” maar meestal eet ze vervolgens gewoon haar bord leeg….

En dan vandaag. Vandaag maakte ik een nóg sneller en makkelijkere maaltijd die ondanks het ge-jakkie-bah wél opgegeten werd door Zonne. Hij was wel wat duurder. Want zalm.

 • 20171128_180046.jpgEen zalmfilet in kleine plakjes snijden en naast elkaar op een bord leggen. Citroen- of limoensap eroverheen en een beetje zout. Ik heb zo’n flesje met limoensap in de koelkast, dit doe ik vaak ook door de huismerk-spa-rood of – voor Zonne – door wat water voor een fris en goedkoop en feestelijk drankje.
 • Broccoli recht uit de diepvries, in kleine stukjes gesneden in een hete pan, zodat de ijskristallen snel verdampen en de stukjes zo’n beetje geroosterd worden. Goed in beweging houden.
 • Ondertussen wat walnoten in stukjes hakken. Dat hadden ook amandelen kunnen zijn maar die had ik niet op voorraad. Wanneer de broccoli een beetje bruin begint te worden (die pan blijft gewoon heet, ik noem het ook niet gebakken broccoli maar  geblancheerde en vervolgens geschroeide broccoli) de walnoten erbij doen en weer in beweging houden. Beetje zout en peper erover.
 • Als het lekker begint te ruiken, de inhoud van de pan verdelen over de borden. Vervolgens de stukjes zalm even heel kort in de pan (erin, omdraaien en eruit). Overigens hoeft dat niet omdat de zalm in principe gegaard wordt door het citrus-sap en zout. Maar aangezien ook de zalm uit de diepvries kwam en dus niet supervers was, vond ik het even aanschroeien toch een goed idee.
 • Ik deed er nog wat restjes opgebakken aardappelpuree bij.

Dan had ik nog zo’n toprecept. Knolselderijschotel met brie en walnoten.

Dat at Zonne wel. Ze vergat zelfs – zoals vaker – te klagen nadat ze eenmaal begonnen was. Op haar helft verving ik de brie overigens door “gewone kaas” en dat vond ik niet erg, zo had ik ’s avonds nog een half stuk brie om heerlijk op te snoepen met een wijntje erbij….

 

En van dezelfde winkel (maar van mij hoef je daar je ingrediënten niet te halen hoor…!): Witlofrolletjes met ham en tijm. Mijn ham was niet limburgs maar het smaakte net zo goed. Zonne hoefde van mij maar één rolletje. Gelukkig eet die tussen de middag altijd een handvol rauwkost, dus ik maak me er niet zo druk om als ze een keer wat minder groente eet.

12 gedachten over “Vier snelle en makkelijke recepten. En ook niet duur.

 1. Spruitjes zijn hier het vechtobject: wie durft de laatste uit de pan te nemen. Met z’n 2 werken we 750 g bij 1 maaltijd weg. Gekookt met wat geraspte kaas, met champignons en spek, met kerrie en appel, weggewerkt onder een dikke laag gegratineerde kaas. Er zijn zoveel variaties mogelijk en we vinden ze allemaal even lekker.

  Geliked door 1 persoon

  1. spruitjes koken / in vergiet/ in pan scheut zoete sojasaus met een paar geperste teentjes knoflook kort verwarmen en spruitjes en door scheppen bij rijst en sla. Of spruitjes koken en in het kooknat een lepel pindakaas een beetje sambal erbij, spruiten erdoor scheppen, dit eet ik vaak als lunch maar kan ook bij rijst en b.v. tahoe.

   Geliked door 1 persoon

 2. De spruitenstamppot maakte ik ook voor mijn kinderen, maar dan met knakworstjes. Op de een of andere manier vinden ze die wel lekker…en valt de rest van de stamppot wel mee. Okee, toen ze wat ouder werden werd de knakworst wat vaker vervangen door ander vlees(vervanger). maar de knakworst bleef een favoriet.

  Like

 3. Een volgende keer zou je eens kunnen proberen om de spruiten te koken met een klein beetje kerriepoeder. De specifieke spruitsmaak wordt dan lekker gemaskeerd door de kerrie. Dikke kans dat Zonne het dan wel ineens eet.
  Ze gaan er ook nog eens niet zo eng groen uitzien. Nog kans dat ze die rare ‘vieze’ ronde balletjes dan ook niet herkend.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.