7 gedachten over “Omdat ik het zelf niet beter had kunnen zeggen….

 1. Door twee jaar in Azie gewerkt te hebben, heb ik geleerd hoe enorm dankbaar wij mogen zijn voor alle luxe die we in Nederland hebben. Al dat geklaag is inderdaad gewoon een teken van hoe goed het hier gaat, absoluut niet van hoe slecht wij het hebben. Zou mooi zijn als de ‘klagers’ ook tot dit inzicht zouden komen. Maarja, dan blijft alleen het weer nog maar over om over te klagen… ;-p

  Geliked door 1 persoon

 2. Volgens mij was het The Iron Lady die zei: “als het volk klaagt over de kwaliteit van fish & chips, hebben ze in ieder geval geen honger”. Een quote die ik mezelf regelmatig voorhoudt, ook in die hele zwarte pieten discussie of bij geklaag over vluchtelingen die alles maar in hun handjes geduwd krijgen.

  Geliked door 2 people

  1. Goed uitspraak! Ik vind het verhaal over uitbuiten van lage lonen landen en vervolgens klagen over economische vluchtelingen zo ontzettend goed uitgelegd in dit stuk….

   Geliked door 1 persoon

 3. Ja, prachtig!

  Had het er toevallig vandaag over met mijn host hier. Hoe de crisis er in Zuid-Europa ingehakt heeft. Hij zei dat er in AndalusiĆ« nog steeds dagelijks 170 gezinnen op straat belanden omdat ze de hypotheek niet meer kunnen opbrengen. De werkloosheid is in Granada 35%. En de ‘gewone Nederlander’ maar janken over al dat onrecht dat hem aangedaan zou worden… Ik denk soms weleens dat er in Nederland gewoon te weinig problemen zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.