Dag november, hallo december…!

IMG_20171107_085308_309.jpg

Dag november, maand van nattigheid en heel veel boswandelingen. Maand waarin ik besloot om weer wat meer mijn best te doen om mijn uitgaven aan boodschappen te beperken, met succes. November, maand waarin ik ging werken met een weekmenu en hiervoor een app vond die mijn kookleven een stukje makkelijker en gestructureerder maakte. Ik probeerde veel recepten, met wisselend succes. Maar de toppers kon ik makkelijk opslaan om nog vaker te maken.

November, maand waarin ik weer opnieuw te weinig deed aan de voorbereiding van mijn huizenverkoop. Ik begon goed met flinke marktplaatsverkopen. Maar toen kakte het in…. Blijkbaar vind ik het niet belangrijk genoeg, blijkbaar heb ik een schop nodig…

November was ook de maand waarin ik na een jaar lang blessureleed eindelijk pijnvrij kon klimmen. Zodat ik nu eindelijk – héél voorzichtig – weer wat kan opbouwen…. want die 7a is nog steeds mijn doel. Ik kan me al zes keer optrekken.

Ik  nam me ook voor om meer bij mezelf te blijven. Dat lukte met babystapjes. Zo stopte ik met de puppiecursus en liet ik ook gewoon eerlijk weten waarom ik dat deed. Deze feedback werd niet op prijs gesteld, maar dat is niet mijn probleem. Ik liet ook weten aan een medemoeder dat voor mij ad hoc speelafspraakjes voor Zonne wel wat voeten in aarde hebben, omdat ik dan twee keer in twee uur tijd op en neer naar ’t dorp van haar school moet rijden. Dat is alles bij mekaar langer dan een uur rijden in twee uur tijd…. Dat werd begrepen, dus werd het speelafspraakje verzet naar wat later in de week, scheelt me mooi een ritje.

Ik kwam ook voor mezelf op in zakelijk verband door een voor mij energietrekkende vaste netwerkmeeting niet langer meer wekelijks op te brengen. Ik stelde voor nog maar eens per maand bij elkaar te zitten en dat vond men goed. Prima.

Ook in familiesfeer liet ik me niet te veel beïnvloeden door bokkesprongen van een zus. Die nog steeds vlijtig heen en weer springt, trouwens. De sinterklaasviering gaat gewoon door, zonder haar. En met kerst is ze er wél bij. Ik ben benieuwd…

November, maand ook van het verkennen van de eindeloosheid van geocachen en de veelheid van kleine schatten die overal in onze omgeving verstopt liggen…!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hallo december! Sombere donkere maand. Donkerte waartegen wij, mensen, weinig verweer hebben. Behalve dan heel veel lichtjes aandoen. Dat gaan we dus maar doen.

December, maand waarin het gezellig hoort te zijn, maar vaak niet is, voor veel mensen niet. Sinds Zonne er is heb ik ermee leren leven en leer ik er een eigen draai aan te geven, aan de opgelegde gezelligheid en de eenzaamheid die soms gewoon ook op de loer ligt. Ook toen ik nog in een relatie zat, trouwens….

Kerst vind ik stom. Maar minder stom dan vroeger. Dat is vooruitgang, toch?

December, ik kan tijd besteden aan strategie en “de achterkant” van mijn bedrijf, omdat het aan de voorkant nog steeds behoorlijk rustig is. Dat dat niet meteen financiële paniek met zich meebrengt is een heerlijke luxe.

In december wil ik meer contact met mensen. Ik zie te weinig mensen, vind ik. Daarom sprak ik met mijn oppas af dat zij ook ná de puppiecursus gewoon blijft komen, en spreek ik af met vrienden en vriendinnen. Om leuke dingen te doen. Ook de weekends zijn al redelijk volgepland.

Ook wil ik me in december weer tien keer kunnen optrekken. En nog wat meer klimfitmijlpalen halen….

In december ga ik mezelf bij kop en kont pakken wat betreft social media. Ik zet die laptop aan om te werken, maar ondertussen….  …. ….
Met ingang van vandaag is dat anders geworden. Ik geef mezelf gelimiteerd tijd op verschillende momenten van de dag. Zo houd ik vanzelf meer tijd over voor belangrijkere dingen. Zoals mijn huis opruimen. Want KOM OP HEE!!!!!!
Ik ga ’t anders doen. Echt. Anders zitten we over 30 jaar nog in dit huis. En dat willen we niet. Allebei niet, Zonne en ik.

Het mooie van de maand december is, dat deze vanzelf voorbij gaat. In de laatste dagen van de maand worden de dagen gelukkig al weer wat langer. Als we geluk hebben, gaat het vriezen want ook al heb ik een hekel aan sneeuw en kou, hoe kouder het is, hoe helderder de lucht en hoe meer licht.
Want jeetje….. wat is december toch eigenlijk een stomme donkere rotmaand….

5 gedachten over “Dag november, hallo december…!

 1. Haha, dat einde! Ik vind de lichtjes wel gezellig, maar al het fanatieke overal-op-moeten-draven vind ik vreselijk. Het lekkerst van de hele winter vind ik eigenlijk 1 januari, met name de ochtend. Iedereen is dood van oud en nieuw (waar ik meestal doorheen slaap), het is overal rustig, vaak koud, maar helder, en dan heb ik écht even zo’n gevoel van een fris begin. December associeer ik toch vooral met vieze gesmolten sneeuw.

  Neemt niet weg dat ik straks wel even ga kijken of ik de kerstboom van zolder krijg 😉 En verder deze maand idd mooi plannen ga maken voor 2018, want dat is het ook in een zucht en een scheet.

  Met het huis komt helemaal goed, gewoon nu mooi wat voorbereidingen doen en – tenminste, dat zou ik doen – hem dan begin voorjaar in de verkoop doen. Dan heb je nu nog even de tijd en pak je straks mooi het goede seizoen mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijne acties en plannen hoor. En dat in druilerig november!

  Veel plezier met december – en (zoals je zelf zegt) anders gaat die maand ook vanzelf weer voorbij (ik kan niet wachten! 🙂 )

  Like

Reacties zijn gesloten.