Discipline

20171205_114014.jpg

… daar ontbrak het me aan, de laatste tijd….

Ik krijg steeds meer begrip voor thuisblijfmoeders met schoolgaande kinderen. Dat je de hele dag druk kunt zijn met “Het Huishouden” en dan ook nog met de auto boodschappen gaan doen (500 meter verderop). Of boodschappen laten bezorgen, nog erger….

Dat je dan drie dingen doet en echt het gevoel kunt hebben dat je dag best vol was.

Ik ben alleen geen thuisblijfmoeder. Ik ben een ZZP-er die een klus moet zien te vinden en ook een huis wil verkopen dus aan de bak moet met opruimen.

Ik moet dus ophouden mezelf wijs te maken dat ik best nuttig bezig ben.

Het sluipt er gewoon in, dat niks doen.

’s Morgens na het naar school brengen eerst even lekker drie kwartier met het hondje lopen. En op de terugweg meteen maar even naar de super. Waarna de boodschappen half uitgepakt in de keuken blijven staan omdat het water gekookt heeft en ik het tijd vind voor een theetje. Want ik had me immers voorgenomen meer thee te drinken dus Thee Drinken Is een Taak Geworden En ik Mag er Trots Op Zijn Als ik Dat Gedaan Heb en Daarna Is het Tijd voor Pauze.

 

Want dan komt het….. De social media. Mijn “vaste rondje” wordt eerder groter dan kleiner. Ik volg minder blogs dan ooit, maar volg ze wel actiever. En na de blogs lezen komt FB en insta voorbij. En nu sinds kort ook even kijken op de website van geocaching om de laatste vondst te loggen.

En dan mijn werk-mail checken. Afgeleid worden door een reactie op mijn blog. Even checken op Blogl.0vin’. En FB erachteraan.

En Linkedin natuurlijk. Want Dat Is Werk dus dat mag.

Vervolgens een zakelijke blog schrijven om mezelf te promoten. En als ik dan geen inspiratie heb toch maar effe รฉรฉn of andere website bezoeken of een filmpje bekijken. Via Linkedin, dat dan wel weer. Want Dan Is Het WerkGerelateerd.

Zo lang ik geen filmpjes bekijk van aapjes en olifantjes die beste vriendjes zijn, sta ik mezelf veel te veel werk ontwijkend gedrag toe.

 

Ondertussen is het lunchtijd. Echt. En daarna moet de hond weer. En daarna toch maar even de rest van de boodschappen opruimen en de vaatwasser uitruimen. Waarna ik nog even doorga met dat zakelijke blog. Om weer afgeleid te worden door social media. En weer een rondje doe. En kijk of men gereageerd heeft op mijn reacties.

Even een receptje zoeken met de restjes pompoen. En dan toch even op insta kijken. Even maar… even maar….

En dan niet meer aan een opruimklus beginnen omdat het al bijna tijd is om Zonne van school te halen.

 

Het is een ziekte…… ….. …..

 

Vanaf deze week is dat anders. Ik heb mijn social media tijd zwaar gelimiteerd. Blogjes schrijven mag alleen ’s avonds en ’s avonds moet ik ook gewoon nog wat werk-klussen en een opruimklus doen. Vanavond staat het uitzoeken van de post en het schrijven van een nieuwsbrief op de agenda.

Social media gaan we eens even limiteren en gedachteloos tv kijken ook.

 

Dus DOEI daar ga ik weer!

14 gedachten over “Discipline

 1. Heel herkenbaar! Ik heb die Moment app natuurlijk al maanden op mijn telefoon en dat werkt wel goed voor het beperken van social media. Op de computer zelf vind ik het soms lastiger, maar ik merk wel dat als ik een paar doelen voor de dag heb en ik begin niet met iets als social media of appjes, maar gewoon direct met die doelen, dat ik die drang dan gedurende de dag toch wat minder heb. Alsof ik dan aan de goede kant van de stroomversnelling zit ofzo.

  Maar zodra m’n concentratie weer dipt, dan blijkt al vrij snel weer hoe goed ik ben in werkontwijkend gedrag…

  En ja, nu zit ik wel even bij te lezen, want ik heb de hele week volgens mij de melding niet gehad en het is al na zessen. Dus. Oh ja, ik heb ook nog hard gewerkt vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als werkende (geen minibaan maar een โ€˜grotemensenbaanโ€™) en studerende moeder weet ik alles van discipline. En ook van het (meestal tijdelijke) gebrek eraan. herkenbaar, zoโ€™n bui bent dat er niks uit je handen komt, ik baal daar altijd stevig van. Vooral omdat je de weken erna dan extra hard moet werken om alles weer in te halen…. geeftzichzelfmaarweereenseenschoponderhaarkont

  Ik verbaas me wel eens als mensen zeggen dat ze druk zijn.. Als ik een dag thuis met de kinderen ben en geen deadlines voor werk of studie heb, ben ik ook โ€˜drukโ€™ maar wel met een dikke knipoog. Ik race naar sportclubs, doe boodschappen, stofzuig, kook eten en beslecht ruzies. Met 3 kinderen ben je dan best wat tijd bezig. Maar druk vind ik toch echt wat anders, ik kan tenslotte rustig ontbijten,lunchen, koffie drinken en kletsen. Als ik echt druk ben, heb ik voor deze zaken allemaal geen of nauwelijks tijd. En dat voelt toch echt anders.

  Geliked door 1 persoon

 3. En hoezo is het nou weer erg dat ik mijn boodschappen laat bezorgen?!!? ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜‚
  Hahahah, ik ben tenslotte thuisblijfmoeder voor mijn rust. Als ik druk wilde doen was ik wel voor de ‘Ideale Combinatie'(korting) gegaan…
  Belangrijkste is dat je zelf blij bent met je bezigheden, als jij echt minder tijd wil besteden aan social media moet je dat vooral actief gaan beperken. Maar als je er ontspanning of plezier uit haalt moet je jezelf dat ook kunnen gunnen vind ik. Niet alle lummelen is tijdverspilling ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 4. mmm ik heb vanavond een deadline en zit nu jouw blog te lezen, en ik heb net een pakje naar dhl-punt gebracht en meteen maar een paar boodschappen gedaan. En met dat pakje inpakken ben ik ook een half uur bezig geweest (had eerst geen goede doos etc) en toen was het alweer lunchtijd en ik heb nu eigenlijk nog wel trek in thee…kortom: herkenbaar ๐Ÿ˜‰
  Ik ga mezelf nu een schop onder de kont geven en aan de slag
  maar eerst thee ๐Ÿ˜€

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit Is Zo Herkenbaar….soms denk ik dat ik mijn werk in de helft van de tijd zou kunnen doen zonder al die afleiding van mails, blogs, appjes etc…en hier zit ik weer, kwart-voor-elf, jouw blog te lezen, zo maar weer wat drinken, wel declarabele uren, dat dan weer wel

  Geliked door 1 persoon

 6. Reteherkenbaar! Zelfs zonder hond en kind.

  Maar ik heb me ook weleens de andere kant gerealiseerd. Toen ik nog in loondienst werkte, had ik ook dagen dat ik in feite helemaal niet productief was, omdat ik van de ene vergadering naar de andere ging. En toch voelde het dan aan het eind van de dag alsof ik gewerkt had.

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh, daar heb ik als thuisblijfmoeder anders geen tijd voor hoor.

  Ja, nu ff omdat de kinderen me om 6.15 uur wakker maakten, verder heel de dag bezig.
  En hoep wekker, 2 kids – actie!

  Like

 8. Oei, je slaat mijn spijker op z’n kop. Ik heb hier al weken last van. En niet alleen m’n werk heeft hier onder te lijden, maar ook mijn prive-leven.
  Dus dank voor je blog, maar ik ga nu rap aan de gang om te zorgen dat ik op tijd klaar ben voor de werkdag van vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ha, ha, herkenbaar! Een professor noemde dit tijdens mijn studie: SOA, Studie Ontwijkende Activiteiten. Hoe herkenbaar, nu zijn het Werk Ontwijkende Activiteiten. Dus als de inhoud van mijn linnenkasten keurig lineaal recht liggen weet ik met welke activiteiten ik bezig ben geweest ๐Ÿ™‚ Succes, groet, L.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.