Opruimen – ik kán het. Ik kán het…. …!

We waren goed bezig gisteren, Zonne en ik. Zij was immers vrij, ’s middags. Ik vertelde haar dat ik niet zo goed was in opruimen en vroeg of ze wilde helpen.

Dat wilde ze best!

Dus samen gingen we aan de slag. 

In de ochtend was ik al druk geweest met het ontruimen (yep… alweer….) van het aanrecht en de eettafel. Ik legde de spullen terug op hun vaste plek. Want ja lieve reageerders van gisteren, ze hebben best een vaste plek. Maar ze kamperen graag een paar dagen op een plek waar ze níet thuis horen… dus…..

Die kleren die denken soms ook alleen maar dat ze in de wasmand moeten blijven zitten. Maar ook zij hebben een vaste plek. Onderbroeken in de onderbroekenla, bijvoorbeeld. En sokken.. in de.. u raadt het al. De sokkenla.

Dus die klusjes waren al klaar. Tijd voor het “extra werk” waar het er bij mij vaak niet van komt. Omdat ik dan al opgeruimd héb, immers.

De la bijvoorbeeld. Die officieel niet de rommella heet (want dan is het hek van de dam…) maar de “handige dingen la”. Ik keerde hem om. En gooide de pasjes van vorige jaar weg. En nog wat zooi.

20171214_112453.jpg

Snoertjes op de snoertjesplek, handwerkspullen op de handwerkspullenplek. Enzovoorts.

En omdat Zonne inmiddels haar “toverla” aan het opruimen was en ook haar twee handwerklaatjes, ging ik nog maar even door met de “papieren die belangrijk zijn – la”. En ik pakte de stofzuiger. Dweilde de keukenvloer. Tegenwoordig moet deze gedweild worden vanwege vieze hondenpootafdrukken, niet meer vanwege hondenplasjes, want Pippa is al een paar weken helemaal zindelijk.

Samen ruimden Zonne en ik ook haar deel van de kast met speelgoed op. Puzzels met minder dan 80 stukjes gingen eruit, net als boekjes voor kleuters en die spelletjes die we nooit doen.

Ze wil dat ik alles op marktplaats zet. Want ze wil sparen voor iets groots. Wat dat grote dan is weet ze nog niet. Maar ze lijkt vastbesloten…

 

En ja. Ik zet door. Maar niet vandaag. Vandaag werk ik. Ik schreef twee zakelijke blogs om in januari te publiceren en werkte mijn site bij met een praktijkvoorbeeld. Ik werkte zomaar ineens mijn administratie bij en ging op zoek naar een open source (gratisch) CRM-systeem. Niet gevonden overigens, dus mocht jij nog eentje weten dan hoor ik dat graag van je! Ik zoek er eentje waarin ik mijn huidige Access database kan laden en vervolgens nieuwsbrieven kan sturen.

En oh ja. De spullen die ik gebruik wel weer opruimen. Zodat de tafel leeg blijft.

Ik kan het. Ik kán het….

 

Over mariimma

Alleenstaande moeder en ZZP-er die stukje bij beetje steeds meer financiële vrijheid ervaart.
Dit bericht werd geplaatst in dagelijksedingen, Ontrommelen, opruimen, voornemens en doelen, werk, zzp. Bookmark de permalink .

16 reacties op Opruimen – ik kán het. Ik kán het…. …!

 1. Jenna zegt:

  Zooo herkenbaar. Ik ben ook een enorme chaoot. Eindelijk de knoop doorgehakt en een opruimcoach ingeschakeld. Ik werk ook thuis maar door de chaos kom ik bijna niet aan mijn werk toe. Kan in ieder geval veel efficienter😊 Ben heel benieuwd wat het mij gaat brengen, ze komt nl volgende week voor de eerste keer. Ik las bij prinses op de kikkererwt dat zij iemand heeft die haar chaos komt managen. Gewoon hulp vragen. Ik doe het zodat ik mijn tijd aan leuke dingen kan besteden.

  Liked by 1 persoon

 2. spaartje zegt:

  Man, het lijkt de Tina wel, alleen maar meisjes die telkens reageren?
  Tijd voor een grote schoonmaak 😉

  Liked by 1 persoon

 3. geldnerd zegt:

  Dan maar even bewijzen dat mannen ook kunnen reageren op een opruimblog. Zelf ben ik (volgens Vriendin) een obsessive compulsive opruimer. Maar als ik jouw blogpost lees heb ik één vraag: vond je het opruimen een beetje leuk?

  Liked by 1 persoon

 4. Lekker bezig! Hebben jullie trouwens alles wat wél definitief weg kon ook meteen weggedaan? Als ik dat niet doe, dan merk ik al snel dat het op één of andere manier weer ergens terugkomt. Meteen wegwerken dus 😉

  Nu ga ik even doorsurfen naar de Tina, mijn andere favoriete online hotspot.

  Liked by 1 persoon

 5. Mammalien zegt:

  Yeahhhhh, je bent een HELD! En Zonne ook. Leuk om samen actie te ondernemen.

  Liked by 1 persoon

 6. villablabla zegt:

  Leuk dat Zonne alles wil verkopen en dan sparen voor iets groters. Mijn zoontje wil dat ook, maar ik heb de indruk dat hij het wat onrealistisch inschat, want hij wil nog een fortuin voor zijn oude speelgoed 😉

  Like

 7. You go!
  Ik vind dat super moeilijk. Het lijkt wel of ik blijf ontspullen en ik kan ook alles blijven gebruiken… Creatieve verzamelziekte heb ik!

  Like

 8. Pingback: Ode aan de Schoenendoos – Geldnerd.nl

Wat vind jij daarvan?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s