Een dagje cachen

We vertrekken een uurtje na de lunch op tweede kerstdag.

Nog even in het dorp langs een cache die in de buurt ligt. Vervolgens hùp de grens over. In België tank ik de Sunnybus vol en stop ik bij een tweede cache. “De autoslooplaats”. Na lang aarzelend draai ik een putdeksel open en zie ik tussen drie wegvluchtende muizen de cache liggen. Da’s nummer twee….

De volgende cache laat zich niet vinden. Hij zou bij een wegkapelletje moeten liggen, de aanwijzing is “groen” maar ik vind niets…..

Bij een ander wegkapelletje vind ik de cache wèl al snel. Ik laat er een trackable achter (een voorwerp dat met geocachers “meelift” en zo de wereld rondreist) en ga richting een stadje.

Volgens mijn app zou er een fijne plek om te overnachten moeten zijn: een grote parkeerplaats bij een kerk. De parkeerplaats is inderdaad groot en leeg. Heel leeg. En open. Langs een drukke weg. Het voelt niet fijn, dus rijd ik door richting een cache-rondje in de buurt, dat ik de volgende dag wil lopen. Parkeerpleintjes zat, toch…?

Ik zie dat ik in de buurt van een cache ben en neem die nog even mee. Het is een grote voortuincache met een hele grote trackable. En ook wat kleine….

image

Ik vind inderdaad een mooi plekje om te slapen, wat beschutter dan de tip van de app. Het wordt nu rap donker, dus ik maak een snelle maaltijd klaar van de restjes van het kerstdiner van de vorige dag. Vervolgens verlies ik me in het boek dat ik aan het lezen ben. Een heerlijk rustige avond. Al snel klap ik – voor wat meer comfort- de slaapbank van de Sunnybus uit en maak ik ook voor Pippa een bedje klaar…

image

De volgende ochtend regent het en nu Zonne uit logeren is, is dat geen enkel probleem. Géén meisje van zes dat de dag wil beginnen met voorlezen – spelletje – puzzel. Alleen een hond die af en toe pogingen doet om op het bed te klimmen en een boek. Heerlijke rust…..

image

Wanneer de regen ophoudt en de zon doorbreekt gaan we op pad. Ik vind twee caches in het stadje maar ik ontdek al snel dat die stadscaches het voor mij niet zijn. Ik voel me een vandaal, wanneer ik aan de kraan sta te draaien (de cache was er wel verstopt….) en ik overweeg niet eens om aan de gevel van de kerk te gaan hangen….

Bijzonder dat deze caches in samenwerking met de plaatselijke VVV verstopt zijn…..

Ik besluit een wandeling langs het kanaal te maken. Veel leuker voor Pippa, ook. Dan kan ze lekker los. En ondertussen vind ik 8 caches van de 10, van de zogenaamde “eendjes-route”.

image

Ik ben niet onder de indruk van de caches, maar het is wèl leuk om eens een echte cache-trail te lopen: een wandeling langs meerdere genummerde caches…

image

image

image

image

Na deze wandeling van zes kilometer rijd ik, via-via, weer terug naar Nederland.

Het is even zoeken naar een fijn slaapplekken, maar om een uur of vijf heb ik toch iets gevonden: de parkeerplaats bij een voetbalveld. Er is ook wel een camping. Maar ik ben niet in de stemming voor campings: het georganiseerde en de (relatieve)  luxe.

Nee… laat mijn maar lekker op een parkeerplekje staan!

 

Nee. Laat mij maar lekker hier!

5 gedachten over “Een dagje cachen

  1. Wat superleuk zeg!! En ik herken wel wat je zegt; ik heb het een poosje gedaan en dan is het toch prettiger als er niet allerlei mensen in de buurt zijn. Bij ons waren er toen bijv. ook caches echt bij mensen op het pad, dan voel je je toch een beetje bezwaard. Ik wel in ieder geval. Elke keer als ik deze cache-blogs lees denk ik: ik moet die app weer even installeren. Ga het meteen doen nu!

    Geliked door 1 persoon

  2. Tof dat je samen met Pippa op cache-avontuur bent. Stadscaches en voortuincaches vind ik ook vaak maar niks, tenzij er een duidelijke hint is en het heel duidelijk is waar de cache verstopt is. Maar zelfs dan is het nog vaak lastig zoeken als er andere mensen in de buurt zijn. Laat mij maar lekker in een bos struinen.
    Sommige stads-multicaches vind ik wel leuk, als je daardoor op een andere manier naar een stad kunt kijken. Er zijn bijvoorbeeld caches met foto’s van gevelstenen die je moet zoeken, of een hofjeswandeling, waardoor je opeens de stad heel anders ziet.
    Veel plezier nog tijdens je mini-vakantie.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.