Doelen 2018

Ze staan er weer. De doelen voor 2018. 

Hieronder lees je de concrete doelen….

 

1. Jaardoelen 2018: Op weg naar financiële vrijheid.

 1. Huis verkopen en een ander huis kopen. Een veel lagere hypotheek en ook nog eens een lagere rente. Als dat lukt dan is een aflosdoel niet nodig omdat ik dan automatisch ga aflossen (annuïtair) en omdat beleggen voor mij veel rendabeler is. Maar…. Ik wil wel graagde optie hebben om te kùnnen aflossen. Max 20% per jaar….
 2. Wanneer het me lukt om door huizenverkoop en -koop te besparen op mijn vaste woonlasten (lagere hypotheekrente), het verschil gebruiken voor extra aflossingen en/of beleggen.
 3. Wederom maximaal bijleggen in de spaarhypotheek, wanneer ik in september die nog heb.
 4. Maandelijks 250 euro beleggen in mijn pensioenbeleggingsrekening via BrandNewDay.
 5. Maandelijks 500 euro extra beleggen namens de BV.
 6. 3.000 euro extra (“vrij”) beleggen via DeGiro.

2. Verhuizen.

 1. Zolder opruimen in januari
 2. Tuinkamer opruimen in januari
 3. Iedere twee weken de GFT-bak vol (tuin opruimen) tot verkoop woning.
 4. Iedere twee weken spullen op MP. Wanneer dat na twee weken niet verkocht is kan het weg.
 5. Schuur opruimen in februari.
 6. Kelder (wederom) opruimen in februari.
 7. Afspraak makelaar februari.
 8. Huis te koop zetten in maart.

3. De basis voor genieten ligt in goede gewoontes.

 • Twee keer per week thuis een kwartier oefeningen doen voor het klimmen.
 • Twee keer per week boulderen / trainen.
 • Flexitariër: max 3x per week vlees.
 • Overdag max een half uur social media.
 • Dagelijks aandacht voor opruimen van notoire rommelplekken als de eettafel en het aanrecht.
 • Iedere donderdagavond de oppas laten komen voor meer me-time.
 • Eens per maand een logeerweekend voor meer me-time.
 • Ieder weekend een leuke activiteit.

Hoe ga ik dit doen?

Die financiële doelen haal ik eigenlijk altijd wel, de laatste jaren. Dit jaar wordt het anders omdat de doelen vast hangen aan de verkoop van mijn huis. Maar hee. Dat gaat echt wel gebeuren. Echt!

Die verkoop van mijn huis wordt wel een pittige horde. En die goede gewoontes ook. Daarom heb ik taken en doelen in babysteps echt ingepland in mijn agenda en ik wil er meer over schrijven, als stok achter de deur.

De leuke dingen die ik ga doen, waaronder de activiteiten die Zonne op haar eigen “bucketlist” liet opschrijven door mij (volgend jaar kan ze het zelf….) wil ik regelmatig vastleggen in foto’s en verslagjes zoals die van gisteren. Om mezelf te leren meer te kijken naar wat er allemaal geweldig is in mijn leven. Deze zijn hier makkelijk terug te vinden.

Ik hoop op een bonte verzameling!

11 gedachten over “Doelen 2018

 1. Wij doen met je mee in de huisverkoop 🙂 Alleen een iets sneller schema. Afgelopen week was opruimen, opruimen, opruimen. Volgende week ook nog + een klein beetje afstylen. En dan komend weekend foto’s. Hopelijk zijn we ‘m vlot kwijt 🙂
  Succes met de voornemens!

  Geliked door 1 persoon

 2. De stappen om je huis te verkopen(& opruimen) zijn goed te doen denk ik. Als je grote dingen hebt komt een kringloopwinkel ze ook nog weleens ophalen, ik zei altijd dat ik alleen was en het niet kon tillen, dan helpen ze je vaak wel.
  Heb in 2017 mijn appartement verkocht, strakke planning: leeghalen en naar het grootvuil, zelfde dag gesprek makelaar en afspraken gemaakt over prijs etc., week later alle muren en plafonds wit laten spuiten(&gaten dichtgestopt), dag daarna foto’s gemaakt, binnen 3 dagen op funda etc(net voor Pasen). Binnen 2 weken verkocht en 30 juni overdracht. Blij dat ik er vanaf ben, wewoonden al lang ergens anders!
  En zoek een makelaar die bij je past, ik wilde een no-nonsense kantoor dat snel kon handelen, daarop gezocht. Had ook vaste prijs afgesproken, dus geen percentage courtage. Alles in één bedrag vantevoren besproken, geen “verborgen” kosten!
  Ik wens je succes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke concrete doelen. Hoe ga je al die stapjes doen? Het lijkt me zoveel tegelijk.

  Veel plezier ermee in ieder geval!

  Like

 4. Wat een mooie lijst! En ook goed dat je al concrete babysteps hebt ingepland!! Met dat beleggen ben ik wel even benieuwd; dat is dan 750 maandelijks en eenmalig (of in totaal apart) 3000? Ik ben ook nog even aan het broeden op mijn beleggingsaanpak voor komend jaar; ik doe nu 250 in de maand apart en ga straks écht aan de slag met het pensioenverhaal. Die 250 is dan 3000 in het jaar, dus dat is op zich wel mooi. Voor dat andere moet ik echt even een plannetje bedenken; daar hik ik wat tegenaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is in totaal 3.000, verdeeld in hapjes. Ik ga dat niet concreet inplannen, gezien mijn fluctuerende inkomsten… Misschien in 2 maal 1.500 euro, misschien maandelijks 250 euro. Maar waarschijnlijk onevenredig verdeeld….

   Like

Reacties zijn gesloten.