Externe dagen zonder haast

Externe dagen, dat zijn voor mij de dagen dat ik zakelijk op pad ben. Vroeger had ik minimaal één zo’n dag per week, maar meestal twee. Soms bleef ik ergens op een handige plek slapen tussen twee externe dagen in. Per dag had ik dan twee tot vier zakelijke afspraken. Om een presentatie te geven, een workshop, een brainstormsessie te leiden of om mezelf voor te stellen als de beste keuze voor een nieuwe opdracht….

Vier afspraken, dat was altijd heel erg pittig. Ik kwam alle files van Nederland tegen. En als ik dan door het verkeer of doordat een afspraak uitliep, achter raakte op schema dan had ik de hele dag haast.

Sinds ik van BV naar ZZP ben gegaan en ook nog eens door wat slimme financiële en zakelijke keuzes, veel minder hoef te werken (want minder omzet nodig…) heb ik nu veel minder externe afspraken. De dagen dat ik een afspraak heb (of vooruit dan…. twee….) zijn een kadootje: lekker met een muziekje aan door het Nederlands landschap rijden.

Lekker een binnendoorweggetje nemen, weg van de snelweg…

Afgelopen dinsdag was zo’n dag. En sinds ik gegrepen ben door het geocache-virus (ja, overal in de wereld liggen schatten verstopt, ook bij jou in de buurt!!) is zo’n externe dag nóg leuker geworden!

Nou was het ook een prachtige, zonnige dag. Net als maandag. En zondag. We waren dus al een paar dagen veel buiten. Als die zon immers eenmaal schijnt, na een maand of twee grijs weer, dan moet er ook van geprofiteerd worden…! En werken kan ik ’s avonds ook…

Ik had dinsdag drie kwartier pauze, tussen de twee afspraken door. En in de buurt van mijn tweede afspraak lag van alles aan schatten. Ik vond er vier: en heel klein containertje met daarin alleen een logrolletje om mijn naam op te schrijven (want dat is de regel van het spel: je hebt de cache gevonden als je naam in het logboekje staat. Of logrolletje, bij micro’s), een tonnetje in een rommelig hoekje (dat je denkt: waarom hier…?! Want in principe wil je met de keuze van de locatie van je cache iets moois laten zien aan degene die hem zoekt). Een voortuincache:  een bankje met daarin een geweldige schat. En tenslotte een kersthuisje met de bijpassende naam “kerstgroeten”. Dit is een tijdelijke cache die rond 20 december geplaatst is en binnenkort weer verwijderd wordt.

 

 

Inmiddels heb ik meer dan 100 schatten gevonden, vooral in de kerstvakantie gingen we regelmatig op pad. En nee dat zijn er niet veel: ik zie regelmatig mensen voorbij komen die er tienduizenden gevonden hebben.
Ik ben zelf ook een cache aan het maken, om te verstoppen. Het wordt een elfenhuisje, kijk maar….

 

20180110_180724.jpg

Hij is nog niet af hoor. Er moeten nog luiken voor alle ramen en die deur moet vast. En dan nog wat versieren…

De grootste uitdaging wordt om het huisje soort van waterafstotend te maken. Met verdunde houtlijm, las ik ergens… maar misschien heb jij nog een tip…

Handiger was geweest als ik éérst een blikje / bakje / potje zou hebben genomen om daar dan vervolgens de maten van te nemen zodat de afmetingen van het huisje daarop aangepast zouden kunnen worden.

Maar ach. Zo kan het vast ook wel. Binnenkort maar eens naar de kringloop om een waterdichte pot te scoren waar het logboekje en de schat in kan…

Zeg. Hoeveel geocaches liggen er eigenlijk bij jou in de buurt..? Want als t er veel zijn dan kom ik graag eens bij je langs!

7 gedachten over “Externe dagen zonder haast

 1. Wat leuk! Wij hebben ook een tijd gecached. Op geocaching.com hadden we zo’n wereldkaartje waar alle landen waar we caches hadden gevonden rood kleurden. Kijken of we Europa een beetje rood kregen. En wat ik ook leuk vond waren travelcaches. Namen we er één van mee op een vakantie in Australië. Sommige gaan echt de hele wereld over.
  Trouwens een super leuk elfenhuisje. Knap gemaakt.

  Like

 2. Oh, wat leuk!! Ik was gisteren dus ergens, mooie wandeltocht gemaakt enzo, en ik ben het gewoon glad vergeten! Weet jij toevallig of je ook ergens een reminder kunt instellen, dat hij een melding geeft als je ergens in de buurt bent waar wat ligt? Want achteraf vind ik het dan wel heel jammer :$

  Like

 3. ziet er luk uit. Misschien in een grote wegkopt of zo,n pot waar de snackbar (vroeger) augurken uit verkocht?

  Like

 4. Ooo geocachen is echt leuk he? Wij hebben t geocache virus ook opgepikt. Soms heb je challenges dat je “souvenirs” kunt verzamelen. Dan zijn we heel fanatiekmaar soms gaan er echt weken voorbijdat we het niet doen. Jammer eigenlijk!
  Succes met cachen

  Like

Reacties zijn gesloten.