Daglicht

Wist je dat er inmiddels dagelijks meer dan twee minuten daglicht bijkomt? Vandaag bijvoorbeeld is dat twee minuten en negen seconden. Vooral ’s avonds gaat het hard: in december ging de zon om vijf voor half vijf onder en vandaag is dat 25 minuten later.

Vanaf nu komt daar ’s morgens ook een minuut per dag bij.

Merk jij het al? Ik wel…. 

Daglicht is helaas wel wat anders dan ook écht licht, zeker in mijn donkere huis. Maar morgen en ook zondag zouden we de zon even moeten kunnen zien.

Wij gaan op familiebezoek, komend weekend. Met hopelijk veel wandelingetjes, zeker wanneer de zon schijnt.

 

Wat zijn jouw plannen?

8 gedachten over “Daglicht

 1. Oh van mij mag de winter ermee ophouden na de feestdagen. Januari en februari vind ik er te veel aan 🙂 wel fijn dat de dagen langer worden, dat merken we wel, want in ons oude rijhuis van de sixties zitten grote ramen. Vandaag is ons zoontje jarig, 3 jaar! En dus ruimen we het huis op voor de visite. Daarna gaan we naar een etentje bij zn peter. En morgen is er familiefeest! Volgend weekend nog eens feest, en dan hebben we de festiviteiten zo n beetje gehad denk ik, oef! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Januari vind ik persoonlijk de minste maand. Ik wist het niet dat er minuut per dag bijkomt.

  Like

 3. Ik vind de periode tot 21 december altijd nog wel te doen, juist de tweede helft van het donkerste gedeelte van het jaar vind ik pittiger. Misschien omdat er dan weinig is om naar uit te kijken, qua feestdagen dan tenminste.

  Vanmorgen heb ik dan ook voor het eerst mijn daglichtlamp gebruikt, want ik merkte dat ik somber werd. Gelukkig werkt het bij mij altijd vrij snel.

  Like

 4. Het is fijn dat het langer licht is maar met somber weer (zoals de afgelopen dagen) merk je daar helaas veel minder van. Vandaag gaat dochter een uur jumpen met een vriendje. Daarna gaan we met de moeder van vriendje lekker lunchen buiten de deur. Zondag wil ik de auto leegruimen, stofzuigen en wassen, om hem daarna te verkopen. Man kreeg een leaseauto en daarom is een auto overbodig geworden. De opbrengst (twingo uit 2011) stort ik op de spaarrekening voor een nieuwe badkamer.

  Like

Reacties zijn gesloten.