…. en als je goed je best doet…

Deze week ben ik mezelf uit de passiviteit aan het worstelen. Het heeft lang genoeg geduurd, dat aankeutelen. Tijd om aan de slag te gaan!

Nu heb ik wel ervaring met zowel lui aankeutelen als mezelf daaruit trekken. Al in mijn studententijd leerde ik dat het voor mij goed werkt om grote taken op te delen in deeltaken, om mezelf vervolgens na iedere taak een kleine beloning toe te staan.

Dus maakte ik een takenlijst, prioriteerde en ging aan de slag. Ook verzon ik een aantal beloningen.

20180124_110630.jpg

… het is misschien een beetje kinderachtig…. maar… voor mij werkt het…!

7 gedachten over “…. en als je goed je best doet…

 1. Ik beloon mijzelf nooit als het vandaag niet komt dan is het er morgen weer een nieuwe dag.

  Fijn dat het voor jou werkt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Super toch? Wat werkt dat werkt. Ik zal eens nadenken over de kinderachtige dingen waar ik mezelf mee aan het werk zet of houd. (En kom het eens aan mijn puber leren, die wil er nog niet aan! Dat is pas kinderachtig)

  Geliked door 1 persoon

 3. Goed idee πŸ™‚ Ik ben wel wat productieve en ‘nodige’ dingen aan het doen, maar ben inmiddels ook alweer ongeveer 1,5 uur afgedwaald van mijn daadwerkelijke Γ©cht noodzakelijke to do’s. Snel maar weer even verder dus. Kies je trouwens die beloningen, of trek je er willekeurig een? Krijg meteen zin in thee, maar daar moet ik dan nu eerst maar weer even minimaal 500 woorden voor vertalen πŸ˜‰

  Geliked door 2 people

 4. haha! ik doe precies hetzelfde! ik mag nu een kwartiertje blogjes lezen omdat ik net de badkamer gepoetst heb. Dadelijk nog de wc’s doen om die halve appelflap van gisterenavond te verdienen πŸ™‚

  Like

Reacties zijn gesloten.