Weggooien, weggeven of verkopen?

Ik ben dus echt aan het opruimen geslagen, inclusief de bijbehorende beloningen

Er zijn echter nogal véél verleidingen die ervoor zorgen dat het opruimen niet zo vlot gaat als dat ik het liefste zou willen… Want… hoe ga je om met al die spullen die gewoon nog prima te gebruiken zijn, maar niet door jou..?

Weggooien, weggeven of verkopen?

Kijk als ik nu echt veel discipline zou hebben zou ik zeggen: eerst een weekje op Marktp1aats, vervolgens in een weggeefhoek op FB en dan pas weggooien.

Dat zou het beste zijn voor het milieu en mijn portemonnee.

Maar de vraag is of ik die discipline wel heb… dus… en het antwoord is waarschijnlijk “NEE!”.

Maar aan de andere kant… hm…  ik kan natuurlijk die nieuwe tweedehandsfiets die Zonne nodig heeft prima bekostigen uit verkopen via MP….

….dus bracht ik vandaag tien paar perfect draagbare schoenen weg naar een goed doel. En ook ging ik aan de slag met foto’s maken want toch maar één en ander op MP gezet.

En een doosje boeken weg gebracht naar een weggeefminibibliotheek in de buurt. Want echt weggooien… ja dat vind ik dus echt lastig…

Morgen ga ik weer de zolder op. Want ja het opruimen is wel echt begonnen, nu!

 

Iemand nog interesse in een echte DeLongi 3 in 1 koffiemachine, misschien?

 

 

11 gedachten over “Weggooien, weggeven of verkopen?

  1. Ik zet ook lang niet alles op MP. Soms wil ik er gewoon opeens vanaf, en dan doe ik het naar allemaal goede doelen of een hele berg tegelijk op de weggeefgroep.
    Als ik er wel zin in heb: Ik maak foto’s, zet het op MP/weggeefgroep en zet alles fysiek bij elkaar op een aparte plek, en die wil ik dan binnen een week leeg hebben. Dat helpt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Als je doel nu is opruimen/ruimte zou ik gaan voor kringloop en container. En geënt tijd steken in foto’s en marktplaats bieders die weer afhaken enzo. Je kunt zonnes fiets ook betalen van 2 uurtjes gewoon werk. Is tijd geen beperkende factor dan spullen op mp.
    Als ik snel resultaat wil en geen bult mp spullen op een plek, ga ik voor de eerste optie.

    Like

Reacties zijn gesloten.