Wat er na een maand van de goede voornemens overbleef

Ik maakte zoals altijd voornemens. Dat doe ik wel vaker. Dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks..

Maar laat ik het nu eens over de jaarlijkse voornemens hebben. We zijn immers een maandje verder, wat is er van gekomen?

Zolder opruimen / tuinkamer opruimen / ieder twee weken GFT-bak vol en iedere twee weken spullen op MP en wanneer het na twee weken niet verkocht is, weg doen.

De zolder en ook de tuinkamer zijn niet leeg, wel leger. Die taktiek van op MP zetten en dan vervolgens wegdoen werkt eigenlijk best goed. Ik verkocht al een koffiemachine, twee kinderfietsjes en een beeldscherm. Ik gaf een grote doos klappers weg. Er komen af en toe advertenties bij, meestal heb ik er een stuk of acht online staan. Prima.

Ook reed ik al een keertje naar de milieustraat met spullen die kapot of vies waren. Ik bracht twee grote plastic zakken met schoenen weg en ook twee tassen met kleding. Ik bracht een doosje boeken naar weggeefbieb bij mij om de hoek.

Het opruimen van de tuin ligt stil. Morgen misschien… hm…

Twee keer per week thuis een kwartier oefeningen doen voor het klimmen en twee keer per week boulderen / trainen

Ik was het echt van plan. Maar die tweede keer per week schoot er voor beide voornemen bij in. Dat had ook een praktische reden: ik ben hard(er) aan het werken en bovendien veranderden de openingstijden van de boulderhal, waardoor ik er overdag niet meer terecht kan en (dus) een oppas zou moeten laten komen, wekelijks. Daar ben ik op het moment een beetje te vrekkig voor…

Flexitariër: maximaal drie maal per week vlees

Ik vind het blijkbaar gemakkelijk om met weinig vlees te koken (100 gram bio spekreepjes voor met zijn tweetjes) dan echt vegetarisch. Dat lukt het beste wanneer ik bijvoorbeeld pompoensoep of linzensoep maak. Inmiddels heb ik vijf vaste “lekker en simpel” vega recepten waaruit ik kies. Deze week probeer ik er weer eentje uit.

Al met al gaat het minderen van vleesconsumptie eigenlijk best goed. In de afgelopen weken aten we vier of vijf keer vlees. We zijn er dus bijna!

Overdag max een half uur social media

Ik houd het niet op de minuut bij, maar in de afgelopen twee weken ging dit heel goed!

Dagelijks aandacht voor opruimen van notoire rommelplekken als de eettafel en het aanrecht

Dat gaat nog steeds niet vanzelf….. Een leeg en schoon aanrecht gaat de laatste twee weken goed. De eettafel is nog wel een zooitje eigenlijk…. kijk maar……

Iedere donderdagavond de oppas laten komen voor meer me-time

Ja… weet je… 15 euro per keer, da’s toch 60 of 75 euro per maand…….. ik vind dat eigenlijk best veel geld….. en zeker nu het niet zo goed gaat met mijn omzet ben ik daar op het moment een beetje te vrekkig voor.

Eens per maand een logeerweekend voor meer me-time.

Komende week gaat Zonne naar opa en oma. In de kerstvakantie was ze bij tante.

Ieder weekend een leuke activiteit.

Echt wel!

5 gedachten over “Wat er na een maand van de goede voornemens overbleef

 1. Eigenlijk gaat het dus nog best wel heel goed! En zo ziet mijn tafel er hier ook uit. Momenteel niet; door de was die erop ligt (want die twee wasmanden die ik heb, staan boven nog vol met schone was te wezen) zie je nu niets meer van de tafel, maar dat is tijdelijk. Zeg ik dan maar 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ow, zo ziet mijn tafel er ook uit zonder doos. Ik doe vanalles wat er op de tafel slingert in een doos op een van de stoelen. En eens per dag of twee dagen ruim ik die doos leeg. Of zoveel mogelijk leeg. Ja, het is een soort steggelen, maar voor mij werkt het.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gaat lekker met opruimen zo, stug volhouden en je komt er wel. Tip, doe eerst òf de zolder, òf de tuinkamer, dan heb je snel iig één ruimte die leeg is, dat motiveert. Als je in 2-3 ruimtes tegelijk bezig ben lijkt het (soms) of het nooit afkomt.
  En de tuin zou ik tot het laatst bewaren, wellicht heb je nog wat buurjongens die voor weinig de boel leeg kunnen “rauzen”?
  Succes en fijn weekend!

  Like

Reacties zijn gesloten.