Koekenpan

We zijn op een natuurkampeerterrein in oostelijk Flevoland, daar waar het nauwelijks te zien is dat er vroeger een Zuiderzee was.

Ik kan even niet opzoeken hoe het gebied heet. Want geen Internet. Ik schrijf deze blog offline. We zijn offline. Heerlijk.

Oh ja. Noordoostpolder.

Winterkamperen is de ultieme mindfulness in de praktijk. Leven in het moment. Met Pippa erbij is zelfs het keukenkastje opendoen geen vanzelfsprekendheid.

Van de bank opstaan kan niet. De tafel moet opzij of op zijn minst naar voren zodat ik eronderdoor kan. Daar ligt nu Pippa. Die dus opzij moet en opzij is níet op de bank. Dan kan het kastje open….

En nee dat is niet vervelend. Dat is hoe het is. We hebben geen haast.

Dus het is ook helemaal niet erg om er vervolgens achter te komen dat er slechts één pan is. Een koekenpan nota bene…. Dat is het nadeel van een campertje. Soms ga je er te veel vanuit dat alles er wel in zit….

De soep warmde ik gisteravond dus maar op in het blik. Brood en sla erbij…. prima maaltijd….!

En de melk voor warme chocomel warmde ik op in de koekenpan. Beetje uitkijken met in de beker doen maar de chocomel en koffie verkeerd smaakte er niet minder van.

Vanavond kook ik aardappelen met snijbonen in het soepblik. Halverwege de snijbonen erbij. Kan.

En we wandelden. We vonden 12 geocaches. We zongen liedjes lazen boeken.

We hebben veel dekens bij ons en het gaspitje is onze verwarming. Of een kaarsje. We hebben het niet koud. Slapen met een muts op deden ze vroeger ook altijd.

En we hadden een vuurtje. Met marsmellows.

Mindfulness en leven in het moment in de praktijk. Geen cursus of zelfhulpboek nodig.

10 gedachten over “Koekenpan

  1. Nou… ik vind het stoer hoor! Wij zijn wel van de buitenspeeltuinen in de winter (vandaag met twee hagelbuien… pompiedom…) maar uit kamperen krijg je me niet.

    Dat improviseren klinkt wel heel gezellig. Geniet ze!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk zo winter camperen en inproviseren. Samen gezellig hebben. Sta je op het paalkampeerterein van staatsbosbeheer ? Waar de paal waterkraan twee kilometer verder op is. En studenten boerenhutjes van heel lang geleden na gebouwd hebben.?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.