Alle beetjes helpen

Voor het eerst sinds november heb ik een nieuwe opdracht. Eindelijk. Het is een kleine opdracht, niet voldoende om een maand inkomen uit te halen. Maar…

 

Alle beetjes helpen….

 

Ik ga weggaande klanten interviewen in opdracht van een administratief bedrijf. Het is een groot bedrijf en een minieme opdracht (ze vroegen drie interviews, ik adviseerde er tien uit te laten voeren…. en we zijn nog aan het onderhandelen) dus wellicht zit er meer in, wanneer er wederzijdse liefde groeit.

Maar wat doe je dan wanneer je geen opdrachten hebt?

Ik vernieuwde mijn website en schreef iedere twee weken een zakelijke blog. Dat kostte echt veel tijd, niet te vergelijken met de schrijfselen op dit blog.
Ik stuur iedere dag minimaal twintig emails naar potentials. Zo’n email lijkt niet veel tijd te kosten, maar dat doet het wel. Ik verdiep me tevoren namelijk helemaal in de situatie van de organisatie – ik lees bijvoorbeeld beleidsstukken en check de nieuwsberichten – en bied een dienst aan die zo’n organisatie echt verder kan helpen. Dan ben je met sommige emails meer dan een uur bezig. Maar het resultaat was dat ik bij veel organisaties mocht langskomen. Alleen… wanneer ze me niet nodig hebben, dan hebben ze me niet nodig. Van die inspanningen ga ik pas de komende twee jaar de vruchten plukken. Hopelijk…
Ik deed veel administratie: ik zocht alle zoekgeraakte facturen van het afgelopen jaar en soms was dat best een bevalling.
Ik maakte twee nieuwe websites / landingspagina’s.
Ik voerde twee gratis onderzoeken uit voor ideële instellingen.
En iedere week had ik minimaal één netwerkafspraak. Zo’n afspraak kostte me al snel een dagdeel. Dat kan ook minder zijn hoor. Maar in rustige tijden is het allemaal wat minder efficiënt en als ’t kan dan kan het.

Maar nee. Het was niet druk. Ik deed wat opruimacties zoals u weet en deed vooral rustig-aan. Ik keutelde aan. Dat had ik blijkbaar nodig. Het gaf me ook de tijd om na te denken over wat ik wil in het leven, qua werk. Daar ben ik nog niet uit. Het is moeilijk om concrete plannen te maken over werk (en inkomen) wanneer je kostwinner bent en je inkomstenbuffer ziet verdampen.

Dus graag nog een opdracht erbij, ja. Liefst eentje van gemiddelde omvang, goed voor twee of drie maanden inkomsten. En dat ik dan over een maandje er nog zo ééntje krijg. Dan kan ik weer buffer opbouwen, sparen, aflossen, beleggen, the works.

 

Want nee. Er is niet zo veel aan zo zonder betaald werk en zonder inkomen…..

11 gedachten over “Alle beetjes helpen

 1. Pfoe respect hoor, dat je het volhoudt! Ik zou er erg onrustig van worden denk ik. Het inkomen is hier redelijk constant; langlopende contracten en ik kan voorspellen wat de inkomsten voor de komende maanden worden. Fijn dat je in ieder geval wat lijntjes hebt uitgegooid!

  Geliked door 1 persoon

 2. En hoe staat het ondertussen met huis opruimen/makelaarzoeken/in de verkoop zetten? Daar heb je dan nu wel tijd voordenk ik? “Elk nadeel heb zijn voordeel” ?

  Like

 3. Ik herken de onrust die ontstaat in rustige periodes als zelfstandige (mijn man heeft een eigen bedrijf). Het is lastig om te genieten van de vrije tijd als er niks staat. En 3-4 maanden rust is ook best lang.

  Wat hier (de man) helpt is idd in actie schieten qua werken aan werk, weten waarom er nu niets is, maar ook terugkijken naar het hoe / waarom van eerdere rustige periodes en hoe die verliepen / eindigden.

  Ondertussen duim ik dat er een paar mooie klussen voor je aankomen!

  Like

 4. Ha ja, hier is het ook errug rustig. Maar de kosten lopen wel lustig door. En jammer genoeg is hier geen werkende man die hypothe(ken) of eten betaalt, dat doe ik allemaal zelluf voor ons vijfkoppig gezin. Al krijgen we wel allerhande premies enzo die het leed een beetje verzachten. Maar om goed rond te komen moeten de opdrachten hier ook wel binnenkort weer binnenkomen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oei, ik zit ook een beetje in dat schuitje, mijn inkomen zien teruglopen naar niks en spaartegoed bijna op en hopend op stijgende lijn. Ik ben dan in de gelukkig omstandigheden dat ik een man die hypotheek en eten betaald, maar leuk is anders. Ben al aan het nadenken over een bijbaantje… (Dus als je het weer beredruk hebt en je zoekt een klusjesvrouw voor een suf administratief klusje?!)
  Sterkte! Het komt vast goed. Je bent in ieder geval lekker aan het investeren dus het is een kwestie van tijd voor de grote opdrachten zich weer aandienen.

  Geliked door 1 persoon

 6. gefeliciteerd. En de eerste stap richting een andere branche is al gedaan met deze opdracht.

  Je kan je ook blijven richten op gemeenten, en jezelf eenmaal per vier jaar een mini-sabbatical gunnen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat fijn dat je in ieder geval weer een opdracht hebt, ook al is het een kleine! Is het altijd weer een beetje inkomen als het nieuwe jaar begint? Hier ligt het zwaartepunt vaak ook meer in Q3 en 4 dan in de eerste maanden, maar meestal druppelt het allemaal wel wat door. Natuurlijk gaat dat ook om veel kleinere projecten dan die van jou.

  In ieder geval ben je goed bezig met alles. En tijd om na te denken is ook fijn! Hoewel ik inderdaad weet dat nadenken toch lekkerder is als je weet dat er een steady stroom aan inkomsten is. Vreemd eigenlijk, want dan komt het er vaak weer minder van.. Succes in ieder geval! Hopelijk haal je ook wat energie uit die netwerkmeetings!

  Like

  1. Voor mij is de rust 100% gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen. Voor wethouders is het nu niet zo’n fijn moment om burgers te ondervragen over het beleid. Stel je voor dat ’t negatief uitpakt… dan geef je je politieke tegenstanders te veel munitie… 😉

   Note to self: toch meer investeren in andere branches dan alleen gemeentes. Die note schreef ik helaas pas in oktober…

   En ja nadenken is eenvoudiger wanneer je je niet steeds druk maakt over inkomsten…

   Like

Reacties zijn gesloten.